Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
2 comentarii

Miercuri, 6 iunie, credincioşii au şansa de a se închina  la moaştele Sfântului Anton de Padova, la Biserica Romano-Catolică „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Galaţi. Sfântul lăcaş îşi va deschide porţile dis-de-dimineaţă, de la ora 6,30, şi va rămâne deschis credincioşilor cât va fi nevoie. În această zi vor fi oficiate două sfinte liturghii, la ora 10,00 şi, respectiv, la 18,00. După liturghia solemnă, de la ora 19,30, va avea loc o procesiune cu flori şi lumânări, pe străzile din jurul bisericii: Gării, Mihai Bravu, Basarabiei şi Domnească.
„Cultul Sfântului Anton de Padova în Galaţi, la biserica noastră, se bucură de o mare însemnătate. Oamenii sunt prezenţi în fiecare marţi şi simt ataşamentul lor deosebit faţă de acest sfânt. Pentru noi, faptul că o parte din trupul lui va fi aici este ceva deosebit, nu toate bisericile au privilegiul acesta, de a se bucura de prezenţa unui sfânt cunoscut şi iubit nu doar în România, ci pe tot mapamondul. Foarte important este dacă vor veni şi copiii, pentru că va fi o binecuvântare specială pentru ei”, ne-a declarat preotul paroh, Cristian Dumea.
De la Galaţi, moaştele Sfântului Anton de Padova vor pleca la Brăila.

Circulaţie închisă în jurul Bisericii Romano-Catolice

Circulaţia rutieră pe străzile Domnească (tronsonul dintre Gării şi Basarabiei), Basarabiei (între Domnească şi Mihai Bravu), Mihai Bravu (segmentul dintre Basarabiei şi Gării) şi Gării (tronsonul dintre Mihai Bravu şi Domnească) va fi închisă miercuri, 6 iunie 2018, în intervalul orar 19,15 – 20,45. Măsurile sunt necesare pentru a permite desfăşurarea procesiunii religioase organizate de Biserica Romano-Catolică „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, cu ocazia sosirii la Galaţi a moaştelor Sfântului Anton de Padova.

Citit 5273 ori Ultima modificare Marți, 05 Iunie 2018 18:02

2 comentarii

 • postat de DR.MIHAI MORARU Miercuri, 06 Iunie 2018 12:22 82.76.9.*** Link la comentariu
  0
  2

  POATE ca pe langa moastele din Padova vin si ceva solisti de pe la SCALLA DI MILANO,sa ne delecteze!!! Lasand gluma macar biserica ar organiza un spectacol de muzica religioasa in colaborare cu MUZICALUL ,ca acum ani buni,cu ocazia SFINTELOR PASTE,spectacol de neuitat pentru mine, ce mi-a mers la suflet!!!

  Raportează
 • postat de ariciul Marți, 05 Iunie 2018 10:47 90.95.114.*** Link la comentariu
  0
  8

  Vor fi aduse la Galati.Moastele .Nu vin.in Chip minunat.Vor fi aduse in chip firesc.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.