Şcoala de după şcoală, la Tălpigi

Şcoala de după şcoală, la Tălpigi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ore, 20 de copii din ciclul şcolar primar sunt angrenaţi, 5 zile pe săptămână, în activităţi educative şi distractive * De două ori pe săptămână, îi însoţesc şi părinţii *

Nu se cuvine să îţi întorci capul atunci când cei mici au nevoie de ajutorul tău! Asta şi-au spus, probabil şi autorităţile locale din Ghidigeni, atunci când au creat Centrul multifuncţional socio-educativ de la Tălpigi. Costul total al proiectului a fost de 125.511 euro: 109.818 bani europeni şi 15.693 co-finanţare locală.

„Mai au şi ei probleme, ne spune primarul Eugen Tăbăcaru. Şi aici încercăm să-i mai ajutăm pe 20 dintre ei”.

Când am ajuns noi, în curtea centrului, plină cu copiii, era o veselie generală. De înţeles, de altfel. Vreme frumoasă, programul de şcoală abia încheiat, deci liber la jocuri cu mingea.

Detalii suplimentare despre activităţile centrului ne-a oferit şi asistentul medical Alexandra Matei, care avea copiii în grijă.

„Vin la noi copiii din clasele I-IV. Între orele 8-12 sunt la şcoală, apoi vin direct aici. Au aici şi calculator, echipament sportiv şi tot ce le este necesar pentru a-şi petrece timpul într-un mod educativ şi plăcut. În fiecare zi primesc şi câte un pacheţel, în valoare de 2-3 lei”.

„Suntem patru cadre care avem grijă de ei şi, de două ori pe săptămână, după-amiaza, vin şi părinţii la Centru. Discutăm împreună despre problemele familiei, ale părinţilor şi copiilor. Încercăm să prevenim, spre exemplu, abandonul şcolar sau situaţiile foarte slabe la învăţătură”.

Din fericire, satul Tălpigi are un astfel de Centru şi se foloseşte de el din plin. Din nefericire, există şi multe alte sate din judeţ care ar avea nevoie de aşa ceva dar nu au deocamdată nici măcar în plan.

Citit 1141 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.