Intrările în oraş, printre PET-uri şi moloz

Intrările în oraş, printre PET-uri şi moloz

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

De ani de zile, intrările rutiere ale oraşului de la Dunăre sunt monotone, ceea ce-i face pe mulţi vizitatorii să-şi dea seama că sunt deja în oraş abia după ce văd blocuri sau case în stânga şi-n dreapta autovehiculelor pe care le conduc. Zilele acestea, la început de primăvară atmosferică, intrările au devenit şi extrem de... murdare, vinovat fiind vântul care a împrăştiat pungile de plastic, hârtiile sau sacii de gunoi aruncaţi la întâmplare de gălăţeni, dar şi autorităţile, care n-au făcut mare lucru pentru a le curăţa. Acest lucru este vizibil la toate cele cinci şosele naţionale care fac joncţiunea cu străzile oraşului Galaţi. Cea mai mare mizerie este, de departe, la intrarea dinspre Giurgiuleşti. Pe lângă faptul că artera rutieră în sine este groaznică, indicatorul pe care scrie GALAŢI este îndoit, iar în stânga şi-n dreapta drumului sunt zeci de tone de moloz. Multe PET-uri, pungi goale şi hârtii sunt şi la intrarea dinspre Schela, acolo unde se formează şi nori de praf din cauza pământului de pe carosabil.

Mizerie şi după intrarea în oraş!
Singura care arată cât de cât bine este cea dinspre Tecuci, dar şi acolo, indicatorul de oraş este uşor înclinat şi se cunoaşte că a fost smuls din pământ. Ca să nu mai vorbim de faptul că singurii vizitatori ai oraşului cu adevărat privilegiaţi sunt cei care vin dinspre Brăila, pe Dig. De ce? Pentru că doar ei văd că au intrat într-un oraş cu specific fluvial: un monument care înfăţişează o timonă. Deşi monumentul în sine este îngrijit, în jurul lui este la fel ca la celelalte intrări: PET-uri, pungi şi hârtii. Şi ar mai trebui semnalat un fapt negativ prezent la trei dintre cele cinci intrări în oraş: după indicatoarele rutiere care-i anunţă practic pe şoferi că trec la 50 km/h, există porţiuni întregi de teren pline cu deşeuri rezultate fie din construcţii, fie din gospodăriile urbane.

Citit 1291 ori Ultima modificare Marți, 10 Aprilie 2012 23:37

5 comentarii

 • postat de gogu Miercuri, 11 Aprilie 2012 16:11 Link la comentariu
  0
  0

  bine ca dau bani la biserici.....

  Raportează
 • postat de Vali Miercuri, 11 Aprilie 2012 12:54 Link la comentariu
  0
  0

  De oriunde vii, cu trenul sau cu masina si chiar de pe apa cu bacul, aceeasi priveliste te intampina. Praf, gunoaie, gropi, ruine si constructii in paragina, golani, (editat VL, limbaj inacceptabil) si multa murdarie. Galatiul e un oras de lumea a III-a asa ca nu ne mai mira deloc un pet, doua ,o mie ....!

  Raportează
 • postat de tVr Miercuri, 11 Aprilie 2012 12:53 Link la comentariu
  0
  0

  Pai avem Primarie, avem Ecosal, avem Garda de Mediu, avem Agentie de Mediu, avem taxe de salubritate (si nu sunt mici!). Avem de toate, mai putin curatenie si mai presus de toate, lipsa de educatie! Asadar, ca sa avem curatenie, trebuie multa munca si mai ales multe si mari amenzi pentru cei care produc mizerie. Dar cine sa le faca pe astea? Noroc ca in Galati, vin alegerile si pe strada mea, inainte de alegeri cu 2 sau 3 zile vor trece si maturatorii de la Ecosal... Si dupa aia ii astept pana la urmatoarele alegeri...

  Raportează
 • postat de Catalin Miercuri, 11 Aprilie 2012 09:38 Link la comentariu
  0
  0

  De cand a fost acoperita vechea rampa de gunoi, mizeria nu se mai regaseste la intrarea in oras pe sosea, este adevarat, insa o poate vedea orice calator sosit pe calea ferata, culmea, din pricina noii rampe "ecologice"! Totul se datoreaza oamenilor corupti si incompetenti pe care ii alegem alternativ, cu obstinatie, incapatanandu-ne sa alegem partidul, iar nu omul!

  Raportează
 • postat de flo Miercuri, 11 Aprilie 2012 09:34 Link la comentariu
  0
  0

  Intrarile in oras nu sunt monotone deloc! Mai ales ca nu ai timp sa te plicitisesti, trebuind sa faci slalom printre gropi, indiferent din ce parte vii (mai putin dinspre Braila)!
  Intrarile in oras sunt la fel de groaznice, precum alesii nostrii locali! Am spus-o de mai multe ori, ca indiferent cum ajungi la Galati, cu trenul, sau cu masina, (port nu avem, deci nici Dunare, aeroport o sa avem vreo 4, dupa promisiuni), prima impresie este oribila, de oras foarte murdar plin de oameni nespalati, aurolaci, bodegi, maidanezi si gunoaie! Si nu ca nu ar fi asa, daca vii de exemplu cu trenul si cobori, in oricare gara din cele 3, ce alta impresie poti sa ai!?
  Si cum de obicei prima impresie conteaza, sa nu ne mai miram cum suntem priviti in ochii turistilor, asa putini cat mai sunt, si din pacate si mai putini care or sa mai vina!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.