Ce amenzi riscă posesorii de câini şi pentru ce

Ce amenzi riscă posesorii de câini şi pentru ce
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Până acum v-am prezentat obligaţiile care vă revin, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 260 din 26 aprilie 2018, care cuprinde Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galaţi. Aşa cum v-am promis săptămâna trecută, astăzi vă vom arăta ce sancţiuni sunt prevăzute pentru încălcarea acestor obligaţii.

Cea mai mare amendă care poate fi aplicată de autorităţi este cuprinsă între 1.000 şi 2.500 de lei. Conform regulamentului, sancţiunea pedepseşte următoarele fapte: organizarea şi desfăşurarea de lupte între câini, pe domeniul public sau privat al municipiului, precum şi pe terenurile aflate în proprietatea altor persoane fizice sau juridice, aflate în intravilanul municipiului Galaţi.

Creşterea şi întreţinerea câinilor din rasele de luptă (pit-bull, etc) în vederea organizării şi desfăşurării de lupte între câini constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 400 şi 1.000 de lei. La fel se sancţionează eliberarea de câini şi pisici şi a puilor lor de către orice persoană fizică şi juridică, pe domeniul public sau privat al municipiului. Aceeaşi amendă se aplică şi proprietarilor sau deţinătorilor temporari de câini periculoşi dacă nu îşi inscripţionează în mod vizibil, la intrarea în apartament sau în imobil ori pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul "Câine periculos" sau, după caz, "Câine agresiv".

Există şi o serie întreagă de fapte care sunt sancţionate cu amendă cuprinsă între 300 şi 1.000 lei, pe care le vom detalia săptămâna viitoare. Pentru început vă spunem doar că aceasta este sancţiunea aplicată pentru stăpânii de câini care nu "deţin asupra lor în timpul plimbării: măturica (?!), punga PVC şi mănuşi în vederea colectării dejecţiilor produse de câine", iar, după colectare, nu depun "punga închisă etanş în pubela cea mai apropiată”.

Citit 9588 ori Ultima modificare Joi, 14 Iunie 2018 22:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.