Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
3 comentarii

Nu doar programul de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună cu stăpân s-a demonstrat a fi un eşec, în ciuda faptului că s-a derulat gratuit, ci şi sterilizarea maidanezului de la bloc.
Lansată în luna februarie de către autorităţi, campania prin care gălăţenii ce "îngrijesc" maidanezi pe domeniul public, la scara blocului, sunt îndemnaţi să sterilizeze, deparaziteze, vaccineze şi microcipeze gratuit aşa-zisul animal de companie nu a sensibilizat prea multe persoane.
Potrivit directorului Ecosal, Mirela Furtună, până ieri, au fost înregistrate doar 15 solicitări. "Au fost, până în prezent, 15 solicitări. Dintre acestea, zece au fost rezolvate, două persoane au renunţat, iar trei vor veni după data de 25 iunie", ne-a spus conducerea Serviciului Public Ecosal.
În aceste condiţii, autorităţilor le rămâne doar varianta aplicării legii, adică să eutanasieze câinii fără stăpân, măsură pe care întârzie să o pună în aplicare, preferând să lanseze tot felul de programe şi campanii, care, însă, nu-i sensibilizează pe gălăţeni şi nu duc în final la reducerea numărului de maidanezi de pe străzi.

Citit 1900 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iunie 2018 18:50

3 comentarii

 • postat de Silver Moon Marți, 19 Iunie 2018 20:29 82.76.10.*** Link la comentariu
  5
  8

  Galatenii nu duc la sterilizare maidanezii de la bloc pentru ca acestia au disparut demult, i-au adunat hingherii, nu mai vezi vre-o coada de caine nici pe la containere, nici printre blocuri, nici pe langa ele.
  Nu va mai agitati cu lozinca eutanasierii, ca nu va mai deranjeaza cainii pe strazi, au fost dusi la padoc demult.
  Nu ar trebui sa va roada ura ca nu sunt eutanasiati cainii din padoc atat timp cat sunt hraniti de asociatii din Austria, asociatii care se ocupa si de adoptia lor in strainatate.

  Raportează
 • postat de Costiclă Luni, 18 Iunie 2018 16:14 89.136.4.*** Link la comentariu
  3
  11

  Dar Ecosal de ce nu curăță cioburile de sticlă după golirea recipienților de colectare selectivă în zonele unde acestea sunt amplasate?
  Sau se consideră că nu prezintă risc de accident?

  Raportează
 • postat de DESPERADO Luni, 18 Iunie 2018 12:25 81.12.149.*** Link la comentariu
  6
  15

  Atât timp cât va fi Primar Ionuţ PUCHEANU nu se va face nimic serios în acest oraş. Şi nu că ar fi doar el de vină, ci mai ales Politica dezastruoasă a partidului din care face parte. Dacă lumea nu s-a convins încă, poate să mai aştepte mult şi bine!
  Pentru a se schimba ceva bun în oraşul ăsta cred că ar trebui realizate 2 lucruri importante:
  1. O reformă serioasă a LEGII ADMINISTRAŢIEI PUBLICE, bazată pe principii moderne ale administraţiei locale (descentralizarea, democraţia participativă, etc);
  2. O lege a RĂSPUNDERII administratorilor locali, în sensul că atunci când nu-şi îndeplinesc un obiectiv asumat să răspundă şi material, nu numai electoral odată la 4 ani! La fel, în cazul amenzilor primite de către instituţiile publice locale, acestea să fie plătite de managerii acestora, nu din banul public!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.