Programul maidanezul de la bloc, un eşec

Programul maidanezul de la bloc, un eşec
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Nu doar programul de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună cu stăpân s-a demonstrat a fi un eşec, în ciuda faptului că s-a derulat gratuit, ci şi sterilizarea maidanezului de la bloc.

Lansată în luna februarie de către autorităţi, campania prin care gălăţenii ce "îngrijesc" maidanezi pe domeniul public, la scara blocului, sunt îndemnaţi să sterilizeze, deparaziteze, vaccineze şi microcipeze gratuit aşa-zisul animal de companie nu a sensibilizat prea multe persoane.

Potrivit directorului Ecosal, Mirela Furtună, până ieri, au fost înregistrate doar 15 solicitări. "Au fost, până în prezent, 15 solicitări. Dintre acestea, zece au fost rezolvate, două persoane au renunţat, iar trei vor veni după data de 25 iunie", ne-a spus conducerea Serviciului Public Ecosal.

În aceste condiţii, autorităţilor le rămâne doar varianta aplicării legii, adică să eutanasieze câinii fără stăpân, măsură pe care întârzie să o pună în aplicare, preferând să lanseze tot felul de programe şi campanii, care, însă, nu-i sensibilizează pe gălăţeni şi nu duc în final la reducerea numărului de maidanezi de pe străzi.

Citit 2434 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iunie 2018 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.