Viitura de pe Siret a scufundat mai multe bărci (VIDEO)

Viitura de pe Siret a scufundat mai multe bărci (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Hidrologii au emis în ultima perioadă mai multe coduri de inundaţii. Una dintre aceste avertizări, de Cod portocaliu, vizează şi râul Siret - sector aval. Cum mai mulţi afluenţi ai Siretului sunt şi ei sub incidenţa avertizărilor de Cod portocaliu, autorităţile gălăţene au decis să ia măsuri pentru a preîntâmpina eventualele probleme.

Vizate au fost cele mai vulnerabile puncte, cum ar fi podul de pe Siret spre Mălina, aici existând riscul ca apa, în eventualitatea în care va mai creşte, să ajungă pe Drumul Naţional 25, între localităţile Movileni şi Şendreni. Astfel, cei de la Gospodărirea Apelor au solicitat ajutorul pompierilor şi jandarmilor pentru a amplasa aproximativ 2.000 de saci cu nisip în zona vulnerabilă. Acţiunea este una pur preventivă, cota Siretului fiind, luni dimineaţă, de 302 centimetri, în condiţiile în care cota de inundaţie este de 600 de centimetri. "Aproximativ 40 de pompieri, jandarmi şi angajaţi ai sistemului de Gospodărire a Apelor au montat peste 2.000 de saci de nisip la trecerea dinspre Siret pe incinta Mălina, preventiv, într-o eventualitate de creştere a cotei Siretului, pentru a proteja incinta Mălina şi, totodată, Drumul Naţional 25", ne-a explicat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Chiar dacă mai este mult până când Siretul va atinge cota de inundaţie, oamenii din zonă stau cu grijă, iar pe râu au fost semnalate probleme deja de sâmbătă, când apa a venit cu putere foarte mare şi a scufundat mai multe bărci acostate la un ponton aflat sub banda transportoare. În mediul on-line au apărut mai multe filmuleţe cu acest incident, dar acestea au fost ulterior şterse. În ciuda acestui fapt, oamenii au comentat şi au explicat că bărcile au fost scufundate de viitura venită pe Siret şi că mai multe persoane au rămas fără bărci, pagubele materiale fiind însemnate. Din fericire, nu au fost semnalate victime. Rămâne de văzut dacă Autoritatea Navală Română va face o anchetă în acest caz şi care vor fi rezultatele ei.

Citit 16047 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iulie 2018 13:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.