Leucemia a lăsat doi micuţi orfani de mamă. APEL: Să o aducem acasă pe Vasilica!

Leucemia a lăsat doi micuţi orfani de mamă. APEL: Să o aducem acasă pe Vasilica!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O tânără din comuna gălăţeană Vânători, mamă a doi copii mici, a pierdut recent lupta cu boala, după doi ani de chin şi speranţă. Vasilica Costea s-a stins departe de casă, în Italia, unde a încercat până în ultima clipă să-şi afle leac la cumplita suferinţă. Aducerea ei în ţară implică costuri pe care familia nu şi le mai poate permite.

La nici 30 de ani, Vasilica Costea s-a alăturat numărului uriaş de victime răpuse de boala secolului. Leucemia limfoblastică acută, afecţiune cu care a fost diagnosticată în urmă cu mai bine de doi ani, imediat după ce a adus pe lume cel de-al doilea copil, a răpus-o zilele trecute, în ciuda eforturilor uriaşe pe care le-a făcut, atât ea, cât şi familia ei. Săptămâni de spitalizare, chimioterapie, cu complicaţiile aferente, au ţinut-o departe forţat de cei doi prunci, un băieţel care acum are patru ani, şi fetiţa, de aproape trei ani. Eforturile materiale au fost şi ele peste măsură, familia Vasilicăi fiind nevoită să apeleze, după ce a vândut tot ce putea aduce bani pentru tratament, la bunăvoinţa oamenilor. Cu eforturi uriaşe, Vasilica ajunsese, de câteva luni, la o clinică din Italia, deşi boala avansase galopant, iar starea sa era tot mai precară. Din nefericire, terapiile nu au dat rezultatele scontate, iar tânăra a murit, departe de casă şi de cei doi copii, pe care nu a apucat nici să îi crească, nici să îi vadă mari. Acum, cea mai mare grijă a familiei este aducerea ei în ţară, numai că repatrierea implică costuri foarte mari, circa 6.000 de euro.

Mobilizare pe Facebook

În urma iniţiativei unor oameni inimoşi, pe Facebook a fost deschisă o campanie de strângere de fonduri denumită "Să o aducem acasă pe Vasilica", care a mobilizat extrem de repede sute de donatori. Luni şi marţi, în contul campaniei se adunaseră, ca urmare a donaţiilor, peste 5.000 de euro, sumă care, teoretic, ar acoperi cheltuielile cu repatrierea şi alte costuri necesare înmormântării. "Problema este că la aceste campanii prin Facebook, banii se virează după şapte zile. Nu ştim deocamdată cât o mai pot ţine pe Vasilica în Italia, cât pot dura formalităţile şi ce costuri intermediare mai implică. Trebuie să avem în vedere că la mijloc sunt şi doi copii mici, iar familia nu mai are resurse", ne-a spus unul dintre iniţiatorii strângerii de fonduri.

O mână de ajutor a venit şi din partea unor restaurante, care s-au oferit să organizeze, pe cheltuiala lor, cele necesare pomenirii după înmormântare. Banii lichizi, care să poată rezolva cât mai repede problemele, rămân principala prioritate, astfel că cei care vor să ajute sunt invitaţi să o facă. Andrei Costea, soţul Vasilicăi, se află momentan în Italia, pentru a se ocupa de formalităţi, şi poate fi contactat la numărul de telefon 00393533868330. Orice sumă este binevenită pentru ca Vasilica să ajungă înapoi acasă!

Citit 19112 ori Ultima modificare Joi, 12 Iulie 2018 02:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.