SIP dă în judecată ISJ şi ministerul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP) va acţiona în instanţă Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Ministerul Educaţiei pentru a obţine respectarea drepturilor cadrelor didactice cu diplome „Spiru Haret”.

„Pentru că Ministerul Educaţiei nu avansează o soluţie pentru rezolvarea situaţiilor numeroase în care cadrelor didactice nu li se recunosc studiile superioare urmate la Universitatea «Spiru Haret» am decis să deschidem acţiune în instanţă pentru a rezolva legal această problemă”.

„Ministerul a luat o decizie împotriva Universităţii «Spiru Haret» prin care se anulau retroactiv diplomele oferite de universitatea respectivă, astfel s-a ajuns în situaţia în care  mai multe cadre didactice şi angajaţi ai şcolilor au de suferit profesional şi financiar”.

„Nu este corect să anulezi diplome, din moment ce pe perioada şcolarizării nu ai anunţat că acestea nu sunt valabile”, a declarat Valeriu Diculescu.

Totodată SIP îşi arată disponibilitatea de a sprijini orice cadru didactic care are o diplomă „Spiru Haret” şi aceasta nu îi mai este recunoscută.

„Îi rugăm pe cei aflaţi în astfel de situaţii să vină la sediul sindicatului de la Casa Corpului Didactic sau să ia legătura prin orice mijloc cu reprezentanţii sindicatului”, a mai punctat Valeriu Diculescu.

80 de cadre din rândul personalului didactic au reclamat până în acest moment probleme în privinţa recunoaşterii diplomelor în judeţul Galaţi.

Citit 975 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.