Piaţa din Micro 39: Hale noi, cu urme ale trecutului chiar în mijloc!
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Piaţa din Micro 39: Hale noi, cu urme ale trecutului chiar în mijloc!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu siguranţă, vestea că vor avea o piaţă nou-nouţă i-a dus pe localnicii cartierelor Micro 38 şi Micro 39 aproape de pragul fericirii. Doar că ei îşi pot face planuri de cumpărături din aceasta abia de la începutul anului viitor. Până atunci, constructorul Hidrotehnica Brăila trage tare să finalizeze lucrările la prima jumătate a halelor acoperite, care va găzdui comercianţii de legume-fructe, şi să treacă la cea destinată vânzătorilor de produse industriale. Ceea ce ne-a surprins la prima vedere a şantierului este o clădire care se va afla practic între aceste două hale. Vorbim despre un grup de patru magazine care face notă discordantă cu arhitectura modernă a noilor hale. „N-avem ce face, proiectantul a păstrat în structura nouă această construcţie. Să ştiţi că şi pe noi ne încurcă această construcţie, pentru că trebuie să facem într-un fel legătura cu ea. Şi acoperişul va trebui să-l trecem pe deasupra ei”, spune Ionel Tomşa, şeful de şantier de la Halele din Micro 39.

Construcţia este prea nouă!

Ne-am îndreptat atunci „tirul” întrebărilor către conducerea SC Administraţia Pieţelor SA Galaţi, beneficiarul lucrării. „Nu puteam să desfiinţăm acest spaţiu pentru că este un mijloc fix neamortizat. Am investit în el câteva sute de milioane de lei (n.r. – vechi) şi ar mai fi vreo 10 ani până când putem să-l desfiinţăm”, spune şeful serviciului „Investiţii” din cadrul Administraţiei Pieţelor, Costel Vrânceanu. Acesta a ţinut însă să ne asigure la finalul lucrării, acest corp se va „integra” foarte frumos în noua arhitectură a Halelor.

Ar mai fi de adăugat un lucru, care cu siguranţă a contat foarte mult atunci când s-a luat decizia ca acest spaţiu să nu fie dărâmat: chiriaşii lor plătiseră în avans taxele şi nu le puteau fi reziliate contractele. Aşadar, acolo vor funcţiona în continuare o pescărie, un magazin alimentar, unul de vânzare a băuturilor alcoolice vrac şi un al patrulea de produse de uz general.

Lucrare de peste trei milioane de lei

Să mai spunem că noua Piaţă din Micro 39 va avea o suprafaţă totală construită de aproximativ 1.900 mp, compartimentată în hala de legume-fructe, întinsă pe 850 mp, construită după standardele europene şi dotată cu aer condiţionat şi sistem de încălzire, hala de produse agroalimentare, cu o suprafaţă construită de 200 mp şi cea de produse industriale de 850 mp, ambele compartimentate cu standuri. Lucrarea a început în 2011, iar termenul de finalizare este 5 mai 2013, dar constructorul speră să termine lucrările prin luna noiembrie a acestui an. Investiţia se ridică la 3,1 milioane lei, 2,2 milioane proveniţi de la Consiliul Local Galaţi şi 900.000 de lei reprezentând fonduri proprii de la Administraţia Pieţelor.

Să mai spunem că la finalul lucrărilor, în piaţa de legume vor avea loc aproape 100 de comercianţi. Cât priveşte hala de produse industriale, reprezentanţii pieţei nu ştiu încă cum o vor organiza. „Probabil că la început vom avea un fel de tarabe, după care vom construi module din tâmplărie PVC”, a mai spus Costel Vrânceanu. Pe locul în care sunt amplasate în prezent tarabele „zarzavagiilor” se va amenaja o parcare cu plată.

 

Citit 5136 ori Ultima modificare Vineri, 04 Mai 2012 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.