PREMIERĂ la Balta Zătun | Poveşti pescăreşti la primul Concurs Naţional pentru nevăzători
Foto: Arhivă

PREMIERĂ la Balta Zătun | Poveşti pescăreşti la primul Concurs Naţional pentru nevăzători
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Judeţului Galaţi, în parteneriat cu filiala locală a Asociaţiei Nevăzătorilor din România, va organiza miercuri, 1 august, la Complexul de Agrement Zătun, primul Concurs Naţional de Pescuit Sportiv destinat persoanelor nevăzătoare.

Este primul concurs de acest fel din ţară, urmare a reuşitei în organizarea unei faze judeţene a aceluiaşi tip de concurs.

„Şi-au anunţat prezenţa, din întreaga ţară, în jur de 80 de pescari (nevăzători şi însoţitori). Ne-am gândit să organizăm acest concurs naţional după ce, anul trecut, tot în premieră, la concursul de pescuit sportiv pentru nevăzători organizat la nivel judeţean, aceşti oameni ne-au dau o mare lecţie despre cum să te bucuri de viaţă şi să depăşeşti orice greutăţi. Sincer, până anul trecut, nici nu am ştiut că există scule speciale de pescuit pentru nevăzători! Cu siguranţă va fi un eveniment extraordinar, îmi doresc să devină o tradiţie organizarea acestui concurs şi să-l dezvoltăm tot mai mult”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Aşa cum stă bine unui concurs de pescuit, cele mai mari capturi vor fi premiate, iar câştigătorii vor putea fi felicitaţi şi la o cină festivă la care, cu siguranţă, vor fi servite şi specialităţi din peşte. În plus, ca o surpriză pentru Asociaţia Nevăzătorilor din Galaţi, organizaţia va primi din partea CJ Galaţi două maşini de scris Braille, nou-nouţe. Asta pentru că – nu-i aşa – şi „poveştile pescăreşti” ale nevăzătorilor merită a fi consemnate şi povestite colegilor de breaslă sportivă!

Citit 3637 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iulie 2018 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.