„Niciun primar nu a vrut să rezolve problema”

„Niciun primar nu a vrut să rezolve problema”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi plăteşte impozit pentru zona 1 – centrală cam 230 de lei anual, plus 100 de lei pentru două maşini, o profesoară înoată în noroi, până acasă, de 11 ani *

La Şcoala Nr. 2 din Pechea ne întâlnim în poartă cu profesoara Dinica Grigoraş, care auzind că suntem de la „Viaţa liberă” s-a bucurat că poate să-şi spună şi ea păsul:

„Am o mare problemă. Nici un primar n-a vrut s-o rezolve. Nici cel dinainte, nici actualul, pentru care m-am dus şi am bătut din poartă-n poartă pe strada unde locuiesc şi i-am făcut campanie. Le-am spus oamenilor să-l voteze că poate se va schimba ceva”, ne spune supărată profesoara, în timp ce ne şi invită să vedem despre ce-i vorba.

O uliţă cu bălţi veşnice

„M-am mutat în Pechea acum 11 ani şi plătesc pentru casa unde stau impozit pentru zona 1, centrală dar condiţiile sunt ca într-o văgăună. De 11 ani, înot în noroi pe drumul către casă, şi atunci când plouă şi când nu”.

„230 de lei dau pe casă şi 100 pentru două maşini, dar nu s-a bătut în 11 ani de zile măcar o piatră pe uliţa unde locuiesc. Toţi primarii au avut alte probleme mai importante, în timp ce eu plătesc impozit pentru două maşini şi stau cu ele în curte la alţi vecini, pentru că nu le pot folosi”, ne spune cu năduf.

Ajungem la faţa locului. Într-adevăr, deşi a plouat în urmă cu două zile, o baltă uriaşă dublată de o groapă imensă plină cu nămol tronează în mijlocul drumului.

Nu e strada centrală, dar e destul de aproape de centrul comunei şi e inadmisibil să arate ca o râpă mai ales că gospodăriile  sunt destul de frumoase. Numai vara uliţa apucă să se zvânte complet.

„Să-mi dea banii de impozit înapoi”

„I-am spus primarului să-mi dea înapoi banii pe care i-am dat numai eu pe impozit , că mă apuc să pietruiesc drumul singură. De 11 ani plătesc şi nu beneficiez de niciun drept. E bătaie de joc”, îşi varsă amarul profesoara Grigoraş.

E adevărat că primarii pietruiesc străzile şi în funcţie de voturile pe care le-ar putea câştiga de la locuitorii acestora. Strada de care vorbim este una destul de mică. Tocmai de aceea este neglijată. Sau tocmai de aceea ar trebui pusă la socoteală, zicem noi.     

Explicaţie foto: Pentru nămol trei sezoane pe an, impozit de zona 1 - centrală

Citit 1765 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.