A fost confirmat un nou focar de pestă porcină la marginea Galațiului
Foto: Teodora Miron

A fost confirmat un nou focar de pestă porcină la marginea Galațiului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un nou focar de pestă porcină africană la marginea Galațiului, confirmat pe baza analizelor venite de la Laboratorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bacău, laborator acreditat pebtru pestă porcină.

De data aceasta, virusul a apărut în gospodăria unei gălățence care are o micro-fermă în extravilanul municipiului Galați, unde erau crescuți 19 porci adulți și 69 de purcei recent fătați.

Cum în zonă există și alte locuințe, s-a decis uciderea tuturor suinelor din gospodării. ”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) s-a întrunit pentru a discuta și aproba măsurile legale în astfel de cazuri. După confirmarea virusului într-o gospodărie din extravilanul municipiului, unde sunt 88 de porci, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor va ucide toți porcii din zona respectivă. Conform datelor pe care le deținem, în cele câteva gospodării din zonă sunt declarați 135 de porci. Vom vedea câți vom găsit în teren, cert este că toți vor fi eutanasiați”, ne-a declarat Carmen Stroia, directorul DSVSA Galați.

Acesta este al treilea focar de pestă porcină africană din extravilanul municipiului și al 14-lea din județul Galați.

Citit 5943 ori Ultima modificare Luni, 01 Octombrie 2018 02:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.