Catedrala din deal, construită acum peste 150 de ani

Catedrala din deal, construită acum peste 150 de ani

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Construită într-unul dintre cele mai înalte puncte din oraş, biserica "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" mai este cunoscută şi sub denumirea de "Catedrala din deal". Unul dintre cele mai cunoscute locaşuri de cult din Galaţi, biserica a fost ridicată între anii 1857 şi 1863. Construcţia are formă de cruce şi imită planul arhitectonic al catedralei din Cetatea Albă, pe teritoriul actual al Ucrainei. Conform site-ului www.crestinortodox.ro, biserica îi are drept ctitori pe trei comercianţi prosperi din zonă: Iordache Florea - medelnicer, Soare Ion şi Nicolai Macarie. Locaşul a fost construit în cadrul cimitirului Spitalului public din Galaţi. În acest cimitir au fost înhumaţi, începând cu 1808, soldaţi ruşi căzuţi în războaiele contra turcilor. Tot aici au fost înmormântate victimele răpuse de epidemiile de holeră din anii 1848 şi 1855.

Citit 1529 ori Ultima modificare Duminică, 07 Octombrie 2018 19:42

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro