Doctoriţa care-şi acuză asistenta

Doctoriţa care-şi acuză asistenta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O ştire care a circulat ieri pe agenţii acredita ca real un incident neplăcut petrecut la Maternitatea gălăţeană „Bunavestire” (FOTO). O tânără care a născut, duminică, prin cezariană, un copil sănătos, acuza că a suferit o infecţie după naştere din cauza asistentei care a asistat-o. 

Anda Vasile, de 29 de ani, spunea că asistenta nu a folosit pansamente sterile, provocându-i o infecţie puternică, fapta fiind confirmată chiar de doctoriţa Alina Călin, cea care a condus operaţia.

„Avem o sesizare făcută de dr. Călin. Vom analiza cazul şi vom lua măsuri faţă de această asistentă, dacă se va dovedi că a greşit. Nu am mai avut până acum probleme cu ea”, a declarat, marţi, directorul medical al Maternităţii „Bunavestire” din Galaţi, Liliana Docan.

La rândul său, Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, a declarat:

„Am fost sesizaţi chiar de către medicul care a asistat naşterea de cele petrecute. În urma acestei sesizări am demarat o anchetă. Reprezentanţii comisiei de anchetă vor sta de vorbă cu cei implicaţi, iar dacă se confirmă cele reclamate vom lua măsurile care se impun în astfel de situaţii”.

Acesta a precizat şi că în astfel de cazuri întreaga echipă medicală, în frunte cu medicul care a asistat naşterea poartă responsabilitatea, însă în acest moment sunt aşteptate rezultatele anchetei.

Marţi seară, la o primă verificare, am aflat doar că tânăra lua antibiotice terapeutic, ca după orice astfel de operaţie şi că nu are nici o infecţie.

Deoarece din ştirea citată nu reiese de ce doctoriţa nu a oprit asistenta să facă greşeala respectivă, folosirea unui „halat aruncat pe jos, murdar şi nesteril” pentru a o şterge pe pacientă.

Pentru că s-a declanşat o anchetă pe acest caz, vom reveni cu amănunte, după o documentare completă.

Citit 1166 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.