Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Cazul familiei inedite care şi-a găsit loc în comunitatea din localitatea gălăţeană Torceşti, după ani de suferinţă şi singurătate, i-a impresionat pe oamenii de bine, care îşi fac timp să se mobilizeze ca să îi ajute pe cei care au într-adevăr nevoie de sprijin.
Dorica, Livia şi Vasile, cei trei străini veniţi din colţuri diferite de ţară pentru a alcătui o familie un adevăratul sens al cuvântului, la Umbrăreşti, au fost vizitaţi, zilele trecute, de reprezentanţii unei asociaţii care, în ultimele luni, de la apariţia poveştii lor în "Viaţa liberă", s-a zbătut să adune resursele necesare pentru a le aduce un zâmbet pe chip. Astfel, în braţele doamnei Dorica, fostă croitoreasă, a ajuns o maşină electrică nou-nouţă, pe care o poate folosi în ciuda handicapului locomotor pe care îl are la picioare, ca urmare a unei poliomielite din copilărie. În casa celor trei şi-au făcut loc, de asemenea, covoare, haine, lenjerii şi materiale necesare croitoriei, donate de o comunitate de români din Munchen, dar şi alimente şi articole de îmbrăcăminte donate de comunitatea de la Galaţi. "Sunt foarte fericită că am primit şi această maşină de cusut, pe care cu siguranţă o voi putea folosi ca să lucrez şi poate să mai câştigăm nişte bănuţi. Păcat că Livia, din cauza problemelor de la picioare, nu poate folosi cealaltă maşină, clasică, pe care am primit-o, dar dacă va vrea să coasă, poate o voi învăţa să o folosească pe aceasta", ne-a spus doamna Dorica. Visul cel mare al celor trei este însă să aibă o căsuţă a lor. Ei locuiesc acum în casa unui localnic, dar nu ştiu cât vor mai fi toleraţi acolo, dacă proprietarul va vrea, într-o zi, să vândă.

Citit 1534 ori Ultima modificare Marți, 09 Octombrie 2018 20:27

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro