Alocaţie, dar nu din România

Alocaţie, dar nu din România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ajutorul social din statele străine e mai bun decât cel oferit în România! Totuşi, există şi gălăţeni care renunţă la banii respectivi şi se întorc la alocaţiile plătite de statul român. Detalii ne-a oferit directorul-executiv al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Galaţi, Olimpia Ralea (FOTO).

„Până în acest moment, am înregistrat 1.198 de cereri ale familiilor de gălăţeni care doresc să primească alocaţie din partea statelor în care locuiesc şi muncesc în prezent. Acest lucru înseamnă că trebuie să renunţe la prestaţia primită în ţară”.

„Cele mai multe cereri au venit din partea persoanelor care muncesc în Italia (560) şi Spania (200). Este important să menţionăm că în ţară aceşti beneficiari primeau alocaţii pentru copii. În statele europene în care lucrează acum, alocaţia este mai mare, dar se oferă cu titlul de ajutor pentru întreaga familie”, a precizat Olimpia Ralea.

Există şi gălăţeni care au hotărât că nu mai e trai în lumea largă, aşa că s-au întors în ţară, au renunţat la alocaţiile primite acolo şi s-au reînscris pentru a primi banii plătiţi de stat prin AJPS.

„Avem 91 astfel de cazuri. Cele mai multe cereri le-am primit din partea cetăţenilor întorşi din Italia (51) şi Spania (21)”, a conchis directorul-executiv al AJPS.

Citit 921 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.