„Spiru Haret” - singurul participant gălăţean la un concurs european de traduceri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Singura instituţie de învăţământ din judeţul Galaţi participantă la concursul internaţional „Juvenes Translatores”, ce s-a desfăşurat, marţi, în toată Europa este Liceul „Spiru Haret” din Tecuci.

Cei 5 elevi de la liceul tecucean au intrat ieri în concurs, on-line, alături de alţi 3.000 de tineri din UE. Ei au primit pe mail un text pe care trebuiau să-l traducă în două ore, într-o manieră cât mai cursivă posibil, dintr-o limbă la alegerea lor, în orice altă limbă oficială a UE dintre cele 23 existente.

După test, traducerile vor fi trimise Comisiei, unde traducători din cadrul Direcţiei Generale Traduceri le vor evalua şi le vor acorda note.

Juriul concursului va alege cea mai bună traducere din fiecare stat membru şi va publica numele câştigătorilor pe site-ul dedicat concursului http://ec.europa.eu/translatores, la sfârşitul lunii ianuarie 2010.

Toţi câştigătorii (câte unul din fiecare stat membru) beneficiază de o excursie la ceremonia de la Bruxelles, pentru a-şi primi premiul şi pentru a se întâlni cu traducători din instituţiile europene.

Citit 1069 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.