Catedrala întregirii neamului, cusută în punct de o gălăţeancă

Catedrala întregirii neamului, cusută în punct de o gălăţeancă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Nu a prins înfăptuirea Marii Uniri, pentru că s-a născut cu zece ani mai târziu, în 1928, dar inima ei vibrează de câte ori se gândeşte la acest moment care a însemnat încă neştiut de mult pentru istoria noastră. Profesoara Mary-Vona Răduţ, căci despre dumneaei este vorba, ne-a vizitat la redacţie să se bucure împreună cu noi şi, prin noi, cu toţi gălăţenii de modul original în care şi-a adus prinosul în cinstirea Centenarului. Cititoarea şi colaboratoarea noastră fidelă a venit însoţită de un goblen, lucrat de ea, în care s-a căznit să prindă în fir Catedrala întregirii neamului de la Alba Iulia. Inedit este şi faptul că lucrătura s-a făcut de pe o vedere, fără vreun desen realizat pe pânza pe care a măiestrit locaşul sfânt.

Mari-Vona Răduţ este profesoară pensionară. A predat timp de 36 de ani în şcoli din Galaţi, dintre care 10 la LVA (actualul CNVA) şi 20 la Şcoala Normală (actualul CNCN). La cei 90 de  ani  ai săi, pe lângă pasiunea pentru migălit cu acul pe pânză o mai are şi pe cea a scrisului, fiind autoare a trei volume.

Citit 2181 ori Ultima modificare Joi, 29 Noiembrie 2018 17:55

1 comentariu

 • postat de MICHELANGELO
  Vineri, 30 Noiembrie 2018 10:19
  5.13.128.***
  TOT RESPECTUL pentru distinsa doamna,sunt convins ca aceasta catedrala arata mai frumos in lucrarea aceasta decat in realitate ...SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!
  7
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.