Donaţi pentru Banca de Alimente!

Donaţi pentru Banca de Alimente!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Filiala gălăţeană a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, în colaborare cu supermarketul Real, vă invită să participaţi la Banca de Alimente, un proiect naţional menit să ajute persoanele defavorizate.

Potrivit organizatorilor proiectului, dintre acestea fac parte: persoanele fără venituri sau cu venituri foarte  mici, cele vârstnice, cu handicap, boli cronice, dar şi cele fără adăpost şi familiile monoparentale sau cu mulţi copii etc.

Ce puteţi face pentru a-i ajuta pe ceilalţi?

În supermarketul Real, veţi vedea spaţii special amenajate şi semnalizate, unde puteţi dona alimente pentru persoanele defavorizate.

Recomandat este să cumpăraţi şi să donaţi produse neperisabile, cum ar fi: alimente de bază (mălai, făină de grâu, orez, fasole etc), conserve, paste făinoase, produse instant, băuturi non-alcoolice, dulciuri, hrană pentru bebeluşi sau alte produse cum ar fi alunele, fructele confiate, miezul de nucă ş.a.m.d. 

Rafturile care conţin astfel de produse au fost semnalizate corespunzător de către administraţia supermarketului.

După ce achitaţi la casă produsul pe care doriţi să îl donaţi, îi veţi aplica o etichetă cu sigla Băncii pentru Alimente, pe care o găsiţi lângă recipienţii de colectare. Apoi, plasaţi alimentele în recipient. Ele vor fi ulterior sortate şi transportate de către voluntarii Crucii Roşii în depozitele Băncii de Alimente. Ulterior, tot voluntarii le vor distribui beneficiarilor.

„De fapt, voluntarii noştri vor fi aici în weekend şi în cursul orelor de vârf, pentru a dinamiza acţiunile. Evident, în măsura posibilităţilor, vom fi aici pentru perioade de timp cât mai însemnate”.

„Voluntarii Crucii Roşii le vor putea oferi donatorilor detalii suplimentare privind campania şi îi vor putea ghida de-a lungul procesului de donare, dacă va fi nevoie”, ne-a declarat directorul Crucii Roşii Galaţi, Gheorghiţă Hogea.

„Vrem să fim parteneri sociali de încredere”

„Am demarat acest proiect care va dura în primă instanţă trei luni, după care va urma o reevaluare a beneficiilor pentru a vedea ce putem face în continuare. Ne dorim să fim cât mai implicaţi în societăţile locale în care avem magazine”.

„De altfel, campania se desfăşoară în toate cele 22 de oraşe în care suntem prezenţi. Am şi semnalizat standurile de unde pot fi cumpărate produsele care pot fi donate, în încercarea de a-i sprijini pe cei care doresc să doneze către Banca de Alimente”.

„Dorinţa noastră este să fim parteneri sociali de încredere” a precizat directorul supermarketului Real din Galaţi, Eugen Mihalache.

Citit 1796 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.