Campanie VL „Eu vara nu dorm”: Cât te costă să-ţi faci concediul în Maramureş (VIDEO)

Campanie VL „Eu vara nu dorm”: Cât te costă să-ţi faci concediul în Maramureş (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă nu ai mers niciodată până acum cu Mocăniţa, însă întotdeauna ai fost curios să vezi cum e, ai vrut să păşeşti în Cimitirul Vesel, să asculţi pe viu învârtita sau ţi-a căzut cu tronc încă din vremurile copilăriei clopul maramureşenilor, atunci e musai să faci o vizită de câteva zile într-unul dintre satele maramureşene sau la Sighet ori Borşa. Noi venim în întâmpinarea dumneavoastră cu o serie de preţuri de cazare în pensiunile din Maramureş, iar ca prim centru turistic am ales Sighetul Marmaţiei.

Cazare în oraşul Memorialului Durerii

Cimitirul Vesel este situat la 18 kilometri de municipiul Sighetu Marmaţiei, dar în oraş pot fi vizitate Memorialul Durerii, Muzeul Satului, Muzeul Etnografic, Muzeul Culturii Evreieşti. Hotelul Coroana, situat în centrul oraşului, oferă camera dublă atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend, la preţul de 90 de lei, iar camera triplă la preţul de 110 lei. Totodată, Hotelul Marmaţia, considerat cel mai luxos hotel din oraş, practică următoarele preţuri: camera dublă matrimonială şi twin costă 250 de lei pe noapte, camera dublă de lux costă 300 de lei pe noapte, camera single 170 de lei pe noapte, suita 380 de lei pe noapte, iar apartamentul cu două camere 500 de lei pe noapte.

Oferte în staţiunea Mocăniţei

Cea mai ieftină ofertă, potrivit site-ului www.turistinfo.ro, în Vişeul de Sus vine din partea Pensiunii Armonii, care pune la dispoziţie camera dublă la preţul de 60 de lei pe noapte în timpul săptămânii şi la preţul de 80 de lei în week-end, preţul apartamentului cu două camere fiind de 160 de lei în timpul săptămânii şi de 200 de lei în weekend. Camerele nu sunt dotate cu baie, ea fiind localizată pe hol. Armonii are şi trei locuri de campare a cortului, iar preţul pensiunii la cheie, pentru cinci persoane, este de 160 pe noapte de lei. Dacă vreţi un mic dejun trebuie să mai scoateţi din buzunar suma de 13 lei de persoană iar pentru cină 22 lei de persoană. Pensiunea Magnolia este localizată în zona deluroasă , iar potrivit recenziilor de pe site-ul turistinfo.ro, este cotată cu nota 9,6. Camerele duble sunt puse la dispoziţie la preţul de 146 de lei, iar apartamentul cu două camere la preţul de 226 de lei pe noapte. Toate camerele sunt utilate cu baie. În aceste preţuri este inclus şi micul dejun. Potrivit unuia dintre foştii clienţi ai pensiunii, aceasta este foarte apropiată de Mocăniţă. Cea mai scumpă ofertă de cazare pare să fie la Vila Garden, care pune la dispoziţie şi piscină. Vila practică următoarele preţuri: 150 de lei pentru camera dublă şi 195 de lei pentru camera triplă.

Potrivit site-ului oficial al Căii Ferate Forestiere Vişeul de Sus, o plimbare, în perioada 1 iulie –15 septembrie, cu Mocăniţa pe traseul Vişeul de Sus – Paltin costă 48 de lei pentru adulţi, 39 de lei pentru studenţi şi 35 de lei pentru şcolari. De asemenea, există şi un pachet special cu loc rezervat în vagon care include bilet, platou grill, o băutură răcoritoare, o cafea, un desert patiserie la preţul de 79 de lei pentru adulţi şi 55 de lei pentru copii.

Oferte de cazare lângă Cascada Cailor

Dacă vreţi să va cazaţi în oraşul care deţine cea mai înaltă cădere de apă din România, respectiv Cascada Cailor, cu o înălţime 80 de metri, atunci Borşa este staţiunea dumneavoastră de vară. În Borşa, pensiunile Alex, Anca, Adelina oferă cazare începând de la 60 de lei pe noapte. În cazul primelor două, camerele sunt dotate cu baie, în schimb în cazul pensiunii Adelina, dacă vrei baie în cameră, trebuie să dai 10 lei în plus. Dacă eşti destul de încăpăţânat poţi găsit camera dublă şi cu 40 sau 50 de lei, cum e cazul Pensiunii Raluca. Camera de 50 de lei fiind cu baie în cameră. Cele mai mari preţuri de cazare ajung la 120 de lei şi 200, plată pe care o cer şi proprietarii Pensiunii Eladi, amplasată între cele două parcuri naţionale Munţii Rodnei şi Munţii Maramureşului.

Cum ajungem şi cât plătim

Dacă te-ai hotărât să vezi Borşa anul acesta, atunci trebuie să fii pregătit pentru un drum de şase ore şi jumătate, la o viteză medie de 73 kilometri pe oră, potrivit site-ului distanta.ro. Costul drumului ar fi de 217 de lei. În schimb de la Galaţi până la Gara Căii Ferate Forestiere a Vişeului de Sus sunt 497 de kilometri, respectiv aproape şapte ore de condus. Dacă vrei să ajungi, totuşi, exact în punctul în care se agaţă harta în cui, adică la Sighetu Marmaţiei, trebuie să fii pregătit pentru un drum de 554 de kilometri şi o durată de aproape opt ore şi trebuie să plăteşti carburant în valoare cam de 250 de lei.

Dacă, în schimb, vrei să mergi cu trenul până în Sighetu Marmaţiei există patru variante, dar, pe oricare ai alege-o, eşti nevoit să schimbi mai multe trenuri.

Dacă pleci devreme din Galaţi, respectiv la 6,10, cu legătură în Iaşi şi Salva, ajungi în Sighetu Marmaţiei la 22,30. De la 14,10 ai de ales două rute, una cu legătură în Ploieşti Sud şi Beclean pe Someş, iar cea de a două cu legătură în Bucureşti Nord şi Beclean pe Someş. Pentru oricare ai opta, ajungi la 11, 45 a doua zi. De la 15, 36 din Galaţi, cu schimbare în Făurei şi Beclean pe Someş, şi ajungi tot a doua zi la 11,45.  Un bilet întreg, la clasa a doua, fără rezervare costă aproximativ 148 de lei.

Citit 3556 ori Ultima modificare Duminică, 11 August 2013 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.