Câine înjunghiat mortal într-o scară de bloc din Galați. Atac fără precedent, chiar sub ochii stăpânului

Câine înjunghiat mortal într-o scară de bloc din Galați. Atac fără precedent, chiar sub ochii stăpânului
Lui Laurenţiu Bocioc i-au rămas doar amintirile şi fotografiile cu Rita
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Un gălăţean a dat dovadă de o cruzime ieşită din comun şi va fi cercetat penal de poliţiştii gălăţeni. Bărbatul, care locuieşte într-un bloc din cartierul Micro 40, a înjunghiat mortal un câine din rasa Amstaff, doar pentru a se răzbuna pe stăpânii animalului. Întreaga poveste a fost adusă la cunoştinţa poliţiştilor, care au deschis un dosar penal.

Povestea Ritei, un Amstaff în vârstă de 12 ani, pare să fie desprinsă din filme. Patrupedul şi-a pierdut viaţa după ce a fost înjunghiat de un bărbat fără suflet, care a  încercat întâi să îşi rănească vecinul. „Soţia mea a curăţat nişte ţurţuri şi o parte dintre ei au ajuns în balconul vecinului. Am auzit scandal, am venit în spatele blocului şi l-am întrebat de ce înjură. Când am venit acasă, am trecut prin faţa uşii lui. A deschis uşa şi, pur şi simplu, a dat cu cuţitul. Prima dată a încercat să dea în mine, mi-a agăţat puţin geaca, eu m-am ferit, după care s-a aplecat şi a dat exact în câine. Dacă nu mă feream eu, probabil dădea în mine. Dar nu m-a nimerit pe mine, s-a aplecat şi a dat în câine”, ne-a povestit Laurenţiu Costel Bocioc, proprietarul patrupedului.

Bărbatul susţine că vecinul său, care nu se află la prima abatere de la lege, acesta fiind eliberat din penitenciar, are o problemă cu toţi locatarii de pe scara blocului.

În ciuda faptului că au apelat imediat la ajutor medical, câinele nu a mai putut fi salvat. Stăpânii săi sunt încă şocaţi de cele întâmplate, mai ales că Rita făcea parte din familie încă de pe vremea când avea doar două luni. „Noi am sunat imediat la medic. S-a chinuit şase ore, dar nu a mai putut-o salva. Ne-a spus că rana a fost prea profundă, a fost mortală. Sunt în stare de şoc, pentru că pentru noi a fost ca un copil, nu a fost un câine, a fost ca al doilea copil. Totul de la nişte ţurţuri, a omorât un căţel nevinovat, un suflet nevinovat”, ne-a spus Mariana Iorga, proprietara câinelui.

Pe Rita o ştia tot cartierul. Deşi făcea parte dintr-o rasă considerată agresivă, ea nu era deloc aşa. Se juca cu toată lumea, era sociabilă şi dornică de afecţiune. „În 12 ani de zile nu am avut nicio reclamaţie. Era un câine tare cuminte. Cred că s-a răzbunat pe câine pentru mine, asta a fost intenţia lui”, a conchis Laurenţiu Bocioc.

Întâmplarea a fost adusă la cunoştinţa poliţiştilor, care au deschis un dosar penal în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere fără drept a unui animal. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul fără suflet va ajunge, cel mai probabil, după gratii. Până atunci însă, vecinii săi au motive serioase de îngrijorare.

Citit 25234 ori Ultima modificare Joi, 24 Ianuarie 2019 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.