Fuge terenul de sub amfiteatrul Liceului de Artă

Fuge terenul de sub amfiteatrul Liceului de Artă
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Comisia din Primărie desemnată să se ocupe de achiziţionarea terenului de sub sala de spectacole a Liceului de Arte "Dimitrie Cuclin" s-a întâlnit, la sfârşitul lui ianuarie, pentru a discuta cele consemnate în raportul de evaluare a preţului şi pentru a-i trimite oferta proprietarului.

Evaluatorii au estimat că Primăria ar trebui să cumpere cei 1.639 de metri pătraţi cu un preţ de 144,45 de euro metrul pătrat, în loc de 170 de euro cât solicitase actualul proprietar, Iosif Mîrţ.

Am discutat telefonic cu proprietarul, care ne-a declarat că se aştepta ca lucrurile să meargă prost şi să se ajungă în instanţă, pentru că situaţia trenează de mai bine de 20 de ani. "Nici fostul proprietar n-a rezolvat săracul nimic. Eu l-am reprezentat cinci ani pentru a obţine preţul cerut pe teren. A cedat omul, pentru că era bolnav, mi l-a vândut mie, să mă descurc eu. Dar cei de la Primărie cred că ei au dreptul să-şi impună părerea, în condiţiile în care au construit pe un teren care nu le aparţine. Norocul lor că a trecut atâta vreme şi fapta s-a prescris, dar cineva ar fi trebuit să înfunde puşcăria pentru ceea ce s-a făcut acolo. Evaluările lor nu mă interesează. Sunt făcute de o societate din cadrul Primăriei. Eu vând terenul la preţul pe care-l vreau şi nu vând sub preţ. De altfel, oferta de vânzare cu 170 de euro metrul pătrat a expirat la 30 decembrie. Acum nici nu mai vreau să vând. Au un alt termen, până pe 20 februarie, pentru a se decide să-mi ofere preţul cerut pe chirie, de 15 lei pe metrul pătrat. Şi, bineînţeles, trebuie să plătească retroactiv chiria", spune actualul proprietar, Iosif Mîrţ.

Chiria pentru fiecare lună ar ajunge în jur de 20.000 de lei. Însă Iosif Mîrţ susţine că nu mai are încredere în Primărie, reprezentanţii acestei instituţii tărăgănând lucrurile de ani buni. "Nu vor nici să cumpere, nici să plătească chirie. Atunci să-şi ia construcţia de pe terenul meu şi s-o ducă unde vor. N-au vrut nici să-mi dea teren la schimb. Nu le-a convenit nicio variantă. Aştept să treacă termenul de 20 februarie şi, dacă nu vor plăti chirie, îi voi da în judecată. Voi cere maximul. Desfiinţarea clădirii. Îmi pare rău pentru elevii şi profesorii de la Liceul de Arte. Nu au nicio vină. Însă cei de la Primărie nu sunt dispuşi să facă nimic. Iar clădirea se degradează  şi nu poate fi nici măcar reparată. Nu ştiu ce va decide instanţa, dar eu le cer să demoleze clădirea", mai spuns proprietarul.

Rămâne de văzut care va fi următoarea "mutare" pe care o va face Primărie. Deocamdată, consilierul local Onuţ Atanasiu, membru în comisia desemnată să se ocupe de achiziţionarea terenului, ne-a spus că se aşteaptă răspunsul proprietarului pentru oferta de 144,45 de euro metrul pătrat.

Citit 4929 ori Ultima modificare Marți, 12 Februarie 2019 00:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.