Porţi deschise şi simpozion dedicat Protecţiei Civile

Porţi deschise şi simpozion dedicat Protecţiei Civile
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În fiecare an, pe 28 februarie, pompierii din România sărbătoresc Ziua Protecţiei Civile, anul acesta împlinindu-se 86 de ani de la înfiinţarea structurii. "Având ca deviză "cu viaţa mea apăr viaţa", Protecţia Civilă se prezintă ca o structură capabilă să asigure un climat de încredere şi siguranţă cetăţenilor, îndeplinind rolul profund umanitar pentru care a fost creată: apărarea populaţiei, bunurilor materiale, valorilor culturale şi mediului ambient în situaţii de război, calamităţi naturale şi catastrofe tehnologice", ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Cu această ocazie, la Galaţi a fost organizat, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, un simpozion dedicat celor 86 de ani de existenţă a Protecţiei Civile.

Totodată, la sediul din strada Mihai Bravu nr. 36, ISU a organizat "Ziua Porţilor Deschise", ocazie cu care cetăţenii au putut vedea tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului şi au primit sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă.

Citit 972 ori Ultima modificare Joi, 28 Februarie 2019 20:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.