Cum vă schimbă în bine prietenul necuvântător

Cum vă schimbă în bine prietenul necuvântător
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Dezbaterea despre influenţa şi importanţa pe care o au, în relaţia animal de companie - stăpân, asemănările şi deosebirile dintre cei doi nu ar fi întreagă fără a arăta şi beneficiile prezenţei unui animal de companie în casă. Mai ales pentru că săptămâna trecută v-am explicat cât de important este să nu umanizaţi prietenul necuvântător. Acum trebuie să aflaţi cum vă va schimba viaţa în bine.

Memorie mai bună şi socializare reală

Depresia, anxietatea, singurătatea, sentimentul de izolare, cu toate formele lor perfide, au un adversar imbatabil cu patru lăbuţe şi blană. Prezenţa unui câine sau a unei pisici vă va remonta chiar şi după o zi grea şi stresantă de lucru. Şi asta doar prin apariţia veselă sau alintată, de îndată ce aţi deschis uşa casei şi aţi trecut pragul.

Un câine trebuie scos afară de cel puţin două ori pe zi, iar asta vă va îmbunătăţi automat viaţa socială. Veţi fi obligat să ieşiţi din casă, veţi face mişcare, veţi inspira aer curat şi, veţi putea socializa cu alte persoane, posesoare de câini sau doar iubitoare de animale. Automat, va trebui să fiţi mai organizat, ca să aveţi timp pentru toate.

Persoanele vârstnice, rămase singure, vor scăpa de sentimentul că nu mai trebuiesc nimănui, că ar fi inutile sau o povară, prin îngrijirea unui animal de companie ştiind că acesta are nevoie şi se bazează pe ele. Şi, fără a folosi cuvinte mari, putem spune că le poate reda sensul vieţii şi dorinţa de a trăi. Specialiştii spun că animalele de companie au influenţe pozitive şi asupra memoriei şi a judecăţii.

Şi chiar există studii ştiinţifice care demonstrează influenţa animalelor în prevenirea şi stoparea Alzheimerului! Faptul că animalele trebuie hrănite la timp, scoase la plimbare, stimulează funcţiile creierului, care sunt astfel activate clipă de clipă şi, dacă este instalată, boala nu poate înainta.

Citit 1281 ori Ultima modificare Joi, 21 Martie 2019 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.