Delicii pentru ademenit Moşul!

Delicii pentru ademenit Moşul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru ce fel de Crăciun vă pregătiţi, dacă n-aţi umplut încă frigiderul de bunătăţi? Reţeta garantată: bucate delicioase, dulciuri nenumărate, băuturi care încălzesc inimile şi dezleagă limbile şi mulţi, cât mai mulţi oameni dragi în jurul bradului * Să vedeţi atunci aglomeraţie de Moşi Crăciuni doritori să intre la petrecere! *

E ultimul weekend dinaintea Crăciunului şi ar cam fi timpul să faceţi praf, la cumpărături, salariul sau prima de Sărbători! Nu de alta, dar n-aţi vrea să întâmpinaţi ocaziile speciale cu buzunarele pline şi cu masa goală şi să cădeţi de zgârciţi în ochii familiei şi prietenilor. 

Ca să vă puteţi orienta mai bine, vă informăm despre ofertele din supermarketuri şi despre preţurile de sezon. La final, tot dumneavoastră hotărâţi ce e bun şi ce nu şi unde merită să lărgiţi baierele pungii.

Fripturile care dau gust sărbătorilor!

La noi bătrânul aducător de cadouri are sânge de român, aşa că n-o să se lase păcălit, ca la americani, cu un biscuit şi un pahar cu lapte. Aşa că îi trebuie neapărat carne. O posibilitate ar fi să mâncaţi sănătos şi să optaţi pentru puiul robust de 6,99 lei kilogramul de la Real.

Tot aici găsiţi, la tavă: aripi de pui la 12,79 lei kilogramul, pulpe de pui la 11,29 lei kilogramul şi piept la 13,99 lei kilogramul. Carnea de vită, şi ea pe lista alimentelor care ne  fac viaţa mai lungă şi siluetă de invidiat, n-ar trebui să lipsească de pe masa de Crăciun.

Un kilogram de pulpă de vită -  roşie şi frumoasă  - din galantarele Realului costă 19,99 lei. Carnea tocată, tot de vită, costă 16,99 lei kilogramul.

Una peste alta, indiferent de preferinţele culinare, cei mai mulţi dintre noi recunosc deschis: fără carne de porc pe masă, nu e Crăciun şi pace! Aşa că de ce să nu încărcaţi desaga de cumpărături cu nişte cotlet de porc cu os, la 16,49 lei kilogramul?

Şi da, chiar dacă vă prefaceţi că vreţi să slăbiţi şi spuneţi  că anul acesta chiar n-o să mai mâncaţi pantagruelic, ştim că vă amintiţi cât de frumos sfârâie, pe grătar, cârnaţii româneşti de porc, pe care îi găsiţi, tot aici, la 15,29 lei kilogramul, dar şi cei de casă, tot de porc, la 11,99 lei.

Nu departe, la Billa din Micro 19, am găsit pulpă mare de porc. Dacă vă stă gândul, spre exemplul,  la una de peste 9 kilograme, căreia tare bine i-ar mai sta înfiptă într-un proţap, rumenindu-se în timp ce o spoiţi cu mirodenii, aflaţi că trebuie să daţi 12,99 lei pe kilogram. Dar o dată (pe an) e Crăciunul!

Cu ce înveselim serile reci?

Oricum o să beţi, oricât v-am spune noi că nu prea e bine! Aşa că vă informăm: la Real aveţi ofertă la whisky: Red Label la 37,99 lei sticla şi JB la sticlă de 0,7 ml şi 59,49 lei. 

O sticlă de Teacher`s, la pachet cu două pahare, costă 40,99 lei.  Aşa că o să aveţi cu ce cânta liniştiţi „Astăzi este sărbătoare, iar mă îmbăt, iar sparg pahare…”.

În Billa, am rămas cu ochii la vodcile al căror preţ începe de pe la 20 de lei şi sare de 50, pentru sortimentele cu arome schimbătoare. Şi tot în Billa e vin la discreţie, cu preţuri pornind de la câţiva lei şi ajungând până la circa 36 de lei pentru un cabernet sauvignion din 1993.

Nu uitaţi, totuşi, să daţi o raită şi pe la rafturile cu apă şi sucuri, tocmai pentru că alcoolul e bun şi merită să vă menţineţi capul limpede, ca să vă puteţi bucura de el. 

Vin zile dulci!

În trecere prin Real, ne-au rămas ochii la multitudinea de modele de moşi şi alte figurine de sezon meşteşugite din ciocolată. Astfel, ne-au plăcut cei de 5,59 lei bucata, dar şi cei mai mari de 14,25 lei sau 22,79 lei.

Frumoase sunt şi ciubotele din ciocolată de 350 de grame care costă 48,99 lei. Cinci îngeraşi de ciocolată, înşiraţi frumos, costă 9,59 lei şi ar face ceva atmosferă sub brad. Renii de 100 de grame costă 11,65 lei.

Cu fiecare muşcătură, o să vă răzbunaţi pe faptul că sunt nişte animalele leneşe, care nu-l aduc pe Moş Crăciun până la dumneavoastră decât o dată pe an.

Prea multă ciocolată? Atunci să fie cozonaci cu preţuri de 12,99 lei sau 13,99 lei, în funcţie de preferinţele dumneavoastră.

Vă mână impulsuri gospodăreşti şi bucătăreşti?  La Billla, găsiţi făină la 1,89 lei kilogramul şi zahăr la 3,19 lei. Mai puneţi în coşul de cumpărături drojdie, ulei, cacao şi eventual rahat şi orice alte ingrediente secrete mai adăugaţi la cozonac şi fuga la înmuiat şi frământat!

Bine ar fi să puneţi pe masă şi nişte fructe. La Real, pomelo costă 3,99 lei, iar portocalele de Grecia 2,99 lei kilogramul. Pe banane veţi da 3,79 lei, iar pe lămâi din ţara care a fost odată patria lui Baiazid Ildârâm (cel pe care îl învinsese Mircea cel Bătrân mult mai la Vest de locul unde e situat acum supermarketul) veţi plăti 4,19 lei.

Găsiţi şi vreo patru sortimente de pere, cu preţuri de la 3,59 lei pe kilogram.

Şi dacă aveţi mâncare din belşug şi băuturi alcoolice şi non-alcoolice pe săturate, voie bună vă mai trebuie! Îl ademeniţi pe Moş Crăciun, îl omeniţi şi poate îl înduplecaţi să vă facă daruri mai bogate ca anul trecut.

Dacă nu vine şi nu vine, luaţi o lopată mare şi plecaţi să-l căutaţi, printre nămeţii de pe trotuare!

Citit 810 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.