Pensionarii gălăţeni, exemple de bune practici pentru cei bulgari

Pensionarii gălăţeni, exemple de bune practici pentru cei bulgari
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

O delegaţie a municipalităţii oraşului Slivo Pole din Bulgaria efectuează o vizită de trei zile în Galaţi şi Brăila, într-o etapă pregătitoare a Forumului Internaţional Cultural din Regiunea Dunării, manifestare care va avea loc în perioada 9-10 mai şi la care au fost invitaţi să participe şi reprezentanţii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Galaţi. Scopul declarat al vizitei îl reprezintă preluarea modelului de organizare şi funcţionare a Universităţii Vârstei a Treia, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, şi implementarea acestuia în cadrul Universităţii din Ruse. De asemenea, oaspeţii bulgari au dorit să poarte discuţii despre structura CARP Galaţi, despre succesul său financiar şi posibilităţile de cooperare pe viitor.

Din delegaţia bulgară fac parte, printre alţii, Valentin Atanasov şi Petr Chilikov – primarul şi viceprimarul din Slivo Pole, Veska Uzunova – preşedintele Uniunii Pensionarilor din Slivo Pole şi profesoara Emilia Velikova – coordonator al programului Erasmus, lector la Facultatea de Ştiinţe Naturale a Universităţii din Ruse.

Duminică, delegaţia bulgară s-a întâlnit cu studenţii seniori de la Universitatea Vârstei a Treia Galaţi, luni au discutat cu preşedintele CARP Galaţi, Lucian Mehedinţi şi cu membrii Consiliului de administraţie, precum şi cu prefectul Dorin Otrocol, iar astăzi, în ultima zi a vizitei, este programată o întâlnire cu primarul Brăilei.

Citit 1398 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2019 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.