Codul Portocaliu a făcut probleme în judeţ. Curți inundate și drumuri acoperite de apă (VIDEO)

Codul Portocaliu a făcut probleme în judeţ. Curți inundate și drumuri acoperite de apă (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ploaia scurtă, de circa jumătate de oră care s-a abătut marţi după-amiaza asupra judeţului Galaţi a fost de natură să umple de apă drumurile şi gospodăriile din majoritatea comunelor.

Deşi, oficial, nicăieri nu a fost necesară intervenţia echipajelor de urgenţă pentru degajarea drumurilor sau golirea gospodăriilor ori locuinţelor, au fost localităţi în care apele venite şuvoi le-au dat mari emoţii oamenilor şi autorităţilor. Bunăoară, la Schela, ruperea de nori s-a soldat cu acumulări mari de apă care s-a revărsat vijelios pe uliţe şi a pătruns în majoritatea curţilor din cele două sate componente, Schela şi Negrea.

"Îndeosebi pe strada Arcaci, care este acum supusă unor lucrări de reabilitare şi de montare a reţelei de canalizare, a venit apa puternic, chiar pe mijlocul drumului. S-a dus apoi în pârul Lozova, dar a intrat şi în curţile oamenilor. Am fost nevoiţi să deschidem porţile mari, să iasă apa ca să se scurgă în şanţuri", ne-a explicat Maricel Petrea, primarul comunei Schela.

Probleme de acumulare a apei în timpul ploii de marţi seara au fost, se pare, şi în nordul judeţului, câteva gospodării fiind afectate, temporar, în comunele Negrileşti şi Munteni. De asemenea, pe DJ 240 s-a înregistrat o acumulare de apă care a făcut, pentru o scurtă perioadă, ca traficul să nu se poată derula în condiţii optime. În judeţul Galaţi, conform avertizării de Cod Portocaliu emisă marţi după-amiaza, s-au preconizat vijelii puternice, descărcări electrice şi averse care au cumulat 35- 40 litri/mp.

VIDEO [link extern]

Citit 3717 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2019 14:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.