Disponibilizaţii de lux ai Galaţiului

Disponibilizaţii de lux ai Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu în toate situaţiile şomajul este sinonim cu sărăcia. Spre exemplu, un gălăţean a încasat, în anul care stă să se încheie, o indemnizaţie de şomaj de aproape 2.000 de lei (mai exact de 1.969 lei lunar).

După calculele noastre, o astfel de indemnizaţie de şomaj, pe o perioadă de 12-15 luni, ar putea-o primi un gălăţean care a cotizat vreo 20 de ani la stat şi al cărui salariu din ultimele 12 luni de dinainte de disponibilizare a fost de circa 15.000 de lei pe lună. Deci vorbim despre un manager.

Un alt gălăţean a primit o indemnizaţie de şomaj de peste 1.500 de lei lunar. Alţi 5 ridicau indemnizaţii de peste 1.400 de lei, iar 9 gălăţeni aveau dreptul la indemnizaţii de peste 1.300 de lei.

În cele din urmă, 30 de concitadini care fuseseră concediaţi în ultimul an primeau indemnizaţie de şomaj de la stat în valoare mai mare de 1.000 de lei.

Dacă unele dintre aceste sume vi se pare mari (pe bună dreptate, având în vedere că ar putea depăşi, în anumite cazuri, salariul dumneavoastră net!), trebuie să ţinem cont şi de cuantumul salariilor pe care le-au avut aceşti  şomeri (deci şi de sumele cotizate de persoanele care au încasează aceste indemnizaţii de şomaj).

„Trebuie, într-adevăr, să privim şi din celălalt punct de vedere. Persoanele respective au cotizat şi, potrivit legii, au dreptul la indemnizaţie”.

„Şi chiar dacă, în anumite cazuri, ei nu trăiesc din acest ajutor de şomaj, este posibil ca şi eventualele afaceri de familie să nu meargă tocmai bine, pe vreme de criză”, a precizat fostul director coordonator al AJOFM, Elena Grosu.

Problema este nu că aceşti gălăţeni - în număr destul de mic, de altfel - încasează indemnizaţii de şomaj ceva mai „exotice”.

Adevărata problemă este că, la începutul lunii în curs, doar 10.147 dintre cei 23.302 şomeri erau indemnizaţi, potrivita datelor oferite de purtătorul de cuvânt al AJOFM, Nicoleta Harţegan. Adică mai puţin de jumătate.

Citit 2425 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.