Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, în colaborare cu Astroclubul „Călin Popovici”, organizează sâmbătă, 11 mai, Ziua Astronomiei (Astronomy Day).
Începând cu orele 19,00, în Sala Auditorium a muzeului gălăţean, va avea loc o conferinţă dedicată acestui eveniment, cu două teme de discuţie: „Bolta cerească şi constelaţiile” şi „Asteroizii şi importanţa educativă a observării lor”. În intervalul orar 21,00 - 24,00, dacă vremea va fi favorabilă, se vor face observaţii astronomice nocturne pe Terasa de Observaţii Astronomice. Se vor putea observa admira Luna, roiuri de stele, stele duble şi nu în ultimul rând principalele stele şi constelaţii ale cerului de primăvară.
Intrarea este liberă la Ziua Astronomiei de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, începând cu ora 18,45, ora-limită la care se poate vizita muzeul fiind 23,30. Accesul se face doar pe la poarta dinspre Punctul Trecere Bac.
În fiecare an, din 1973, astronomii din toată lumea sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei, eveniment prin care se încearcă atragerea publicului spre acest domeniu foarte interesant.

Citit 657 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2019 18:26

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro