Vânătoare de stele şi conferinţă, de Ziua Astronomiei

Vânătoare de stele şi conferinţă, de Ziua Astronomiei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, în colaborare cu Astroclubul „Călin Popovici”, organizează sâmbătă, 11 mai, Ziua Astronomiei (Astronomy Day).
Începând cu orele 19,00, în Sala Auditorium a muzeului gălăţean, va avea loc o conferinţă dedicată acestui eveniment, cu două teme de discuţie: „Bolta cerească şi constelaţiile” şi „Asteroizii şi importanţa educativă a observării lor”. În intervalul orar 21,00 - 24,00, dacă vremea va fi favorabilă, se vor face observaţii astronomice nocturne pe Terasa de Observaţii Astronomice. Se vor putea observa admira Luna, roiuri de stele, stele duble şi nu în ultimul rând principalele stele şi constelaţii ale cerului de primăvară.
Intrarea este liberă la Ziua Astronomiei de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, începând cu ora 18,45, ora-limită la care se poate vizita muzeul fiind 23,30. Accesul se face doar pe la poarta dinspre Punctul Trecere Bac.
În fiecare an, din 1973, astronomii din toată lumea sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei, eveniment prin care se încearcă atragerea publicului spre acest domeniu foarte interesant.

Citit 1038 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2019 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.