Miting electoral PSD flancat de peste o mie de protestatari nemulțumiți
Foto: Iulia Kelt

Miting electoral PSD flancat de peste o mie de protestatari nemulțumiți
Evaluaţi acest articol
(55 voturi)

Trafic blocat, strigăte pro și contra, discursuri politice, nervi întinși la maximum pentru șoferi și călătorii transportului public din Galați. Așa se poate rezuma ce s-a întâmplat sâmbătă, 11 mai 2019, în intervalul orar 11,00 - 14,00 la intersecția străzii Brăilei cu Bulevardul George Coșbuc, în zona unde era organizat un miting pentru prezentarea candidaților PSD la europarlamentare.

Traficul pe Bulevardul George Coșbuc a fost restricționat încă de la ora 8,00, astfel încât participanții la mitingul electoral organizat de PSD să poată ajunge pe esplanada de la Casa de Cultură a Sindicatelor. În timp ce simpatizanții partidului organizator, aproximativ 15.000 de oameni, potrivit estimărilor noficiale, se îndreptau spre locul unde urmau să își facă apariția prim-ministrul Viorica Dăncilă, președintele PSD, Liviu Dragnea, dar și candidații la europarlamentare, printre care gălățeanul Dan Nica și Rovana Plumb, dar și alți membri marcanți din partid, printre ei fiind și Lia Olguța Vasilescu, în fața Palatului de Justiție se adunau zeci de protestatari.

Înarmați cu pancarte anti PSD și cu mesaje pro justiție, protestatarii au ocupat destul de repede trotuarul din fața Tribunalului Galați.

În jurul orei 11,00, când liderii PSD, în frunte cu Viorica Dăncilă, și-au făcut apariția pe scena din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, protestatarii au devenit foarte vocali, încercând să acopere discursurile politicienilor. În timp ce simpatizanții ascultau discursurile politicienilor, cei aproximativ 1.200 de protestatari au forțat cordoanele de jandarmi și au ocupat strada Brăilei, blocând astfel traficul.

În ciuda eforturilor jandarmilor, care au încercat să îi readucă, pe cei nemulțumiți de actuala guvernare, pe trotuare, oamenii au reușit să ocupe și artera care face legătura între strada Brăilei și Faleză, blocând și aici circulația. Protestatarii s-au așezat pe carosabil și nu au mai permis ca mașinile să circule. Din fericire, nu au existat persoane rănite, chiar dacă, la un moemnt dat, polițiștii au dat drumul la circulație, pe un sens, pe Brăilei, mașinile și autobuzele circulând foarte aproape de protestatarii flancați de jandarmi.

După ce mitingul a luat sfârșit, iar simpatizanții au plecat cu autocarele, protestatarii au plecat în marș spre Prefectura Galați. Atât pe traseu, cât și în fața Prefecturii, oamenii și-au strigat nemulțumirile.

Citit 6338 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2019 13:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.