Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Cazul lui Daniel Mircea Tenea, adolescentul de 15 ani din Galaţi rămas paralizat în urma groaznicului accident petrecut la Şendreni în primăvara anului trecut, a stârnit un imens val de compasiune printre gălăţeni. În doar două zile, în conturile deschise pentru colectarea de bani necesari unui tratament costisitor la o clinică din Germania s-au strâns circa 7.000 de euro, din cei 10.000, sumă preconizată iniţial de familie. Cea mai mare contribuţie a venit, se pare, din partea Arhiepiscopiei "Dunării de Jos", prin IPS Casian Crăciun, care a donat, pentru Dănuţ, aproape 24.000 de lei, bani care se adaugă sumelor virate, la scurt timp după publicarea poveştii, de alţi gălăţeni cu suflet.

Un geniu care are nevoie de ajutor

Daniel Tenea, Dănuţ, cum îi spun cei apropiaţi, era, până la momentul tragicului accident în care şi-a pierdut bunicul şi au murit alţi doi oameni, un elev eminent al Colegiului Naţional "Al. I. Cuza". Pasionat de istorie, addolescentul cu minte sclipitoare visa să ajungă egiptolog, numai că traumatismele suferite în accident i-au afectat grav, poate iremediabil, capacităţile psihomotorii. El este acum total dependent de îngrijirea părinţilor şi face terape la Clinica "Nicolae Robanescu" din Bucureşti, unde încearcă să ţină şi pasul cu materiile de la şcoală. El nu poate vorbi şi a uitat foarte multe lucruri, chestiuni pe care, părinţii, speră să le poată recupera, dacă va ajunge la o clinică specializată din Germania, unde sunt tratate victimele unor astfel de accidente. Îngrijirea şi terapia l-ar costa 500 de euro pe zi, dar pentru că va fi însoţit de tatăl lui, i se vor reduce costurile la 170 de euro. Chiar şi aşa, suma de 10.000 de euto preconizată ca necesară este la limita nevoilor care includ transportul şi întreţinerea părintelui care va trebui să aibă grijă de el pe tot parcursul procedurilor.
Cei care vor să îi ajute o pot face în continuare donând bani într-unul din conturile deschise în acest scop la BCR, pe numele Pungan Florin.
RO20RNCB0141081165290002 (LEI)
RO63RNCB0141081165290004 (EURO).

Citit 1895 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2019 18:40

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro