Ziua Eroilor | Sute de oameni au participat la pelerinajul de Înălţare (FOTO și VIDEO)
Foto: Bogdan Codrescu

Ziua Eroilor | Sute de oameni au participat la pelerinajul de Înălţare (FOTO și VIDEO)
Tradiție, de Ziua Eroilor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pe o căldură sufocantă şi un soare arzător, sute de oameni s-au adunat în faţa Bisericii "Înălţarea Domnului" din Ţiglina II pentru a participa la tradiţionalul pelerinaj de Înălţare. Alaiul, format din preoţi şi diaconi ai Arhiepiscopiei Dunărea de Jos, credincioşi, militari, dar şi foarte mulţi copii a pornit apoi spre Cimitirul "Eternitatea".

Fanfara "Valurile Dunării" a deschis procesiunea, iar arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian, a mers printre copii spre monumentele eroilor din Cimitirul "Eternitatea".

"Este sărbătoarea noastră reprezentativă la Înălţarea Domnului, sărbătoarea naţională a eroilor, a celor mai buni dintre noi, care au contribuit de-a lungul timpului la consolidarea unităţii noastre şi aceasta este lecţia pe care trebuie s-o predăm mereu generaţiei viitorului, pe care o vedeţi şi aici. Din fericire, Bisericile şi bătrânii, care sunt păstrătorii tradiţiilor noastre, mai ales la sat, merg la morminte. După cum ştiţi, în majoritatea cimitirelor şi în curţile bisericilor sunt monumente ale eroilor. Este o zi ca şi la Paşte. Să dea Dumnezeu să ne înălţăm deasupra tuturor încercărilor şi să fim bucuroşi", ne-a declarat IPS Casian.

Pelerinii adunaţi au străbătut bulevardul George Coşbuc, circulaţia autoturismelor fiind interzisă pe un sens, iar apoi s-au oprit la Monumentul Eroilor din Cimitirul "Eternitatea", unde s-a intonat imnul de stat şi s-a săvârşit o slujbă de pomenire pentru sufletele eroilor care s-au jertfit pentru libertate.

După slujba de pomenire, oficialităţile, printre care prefectul Dorin Otrocol, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, şi city-managerul, Marius Humelnicu, au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Români, la mormântul eroilor căzuţi în Revoluţia din 1989, dar şi la mormintele sublocotenenţilor eroi Ionuţ Cosmin Sandu şi Marius Covrig, căzuţi în Afganistan.

Evenimentele dedicate Zilei Eroilor s-au încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Citit 2247 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iunie 2019 13:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.