Cetățean turmentat de alcool sau de soare?

Cetățean turmentat de alcool sau de soare?
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

O imagine surprinsă de o cititoare pe aleea pietonală de la P-uri, din centrul orașului Galați, aduce o altă dimensiune, din păcate negativă, evenimentului care este găzduit în aceste zile acolo.

Festivalul Internațional de Carte "Axis Libri", desfășurat pe respectiva alee, a adunat cititori de toate categoriile de vârstă, dornici să răsfoiască cât mai multe cărți, să le simtă mirosul de tipar și să le ducă acasă.

Mulți părinți au venit însoțiți de copii, cu intenția de a le cultiva acestora dragostea pentru nemuritoarele cărți în format clasic. Însă, pentru unii, starea de efuziune tipică atmosferei de sărbătoare s-a manifestat diferit. Diferit pentru un festival de carte, dar tipic, se pare, pentru o anumită categorie de cetățeni.

Astfel, în periplul său de la cârciumă spre casă, turmentat de la atâta informație primită și toropit de razele dogoritoare ale soarelui, un domn aflat la o vârstă considerabilă a făcut un popas la margine de drum, întinzându-se la propriu pe asflat, sub privirile celor din jurul său, care și-au continuat liniștiți discuțiile, semn că imaginea oferită nu este una ieșită din comun. Totuși, poate nu ar fi rău ca Poliția Locală să ia atitudine și să ne ferească copiii, a căror educație încercam să o modelăm, de asemenea exemple negative.

Nu știm dacă era beat sau nu, dar ne-a uimit lipsa de reacție a celor din foto.

Citit 3401 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iunie 2019 13:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.