Groapa din Galaţi care răsare după ploaie
Foto: Iulia Kelt

Groapa din Galaţi care răsare după ploaie
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Furia naturii a lăsat urme adânci, în special gropi adânci, mai ales în zone în care reabilitarea anterioară a  suprafeţelor de teren degradate prin eroziune s-a efectuat după tiparul specific al improvizaţiei, mai mult sau mai puţin originale.

În cartierul Ţiglina 1, în grădina aferentă blocului D4, scara 1, ploile abundente şi nemiloase cu munca depusă de autorităţile noastre au condus la reformarea gropii care le-a dat bătăi de cap locatarilor şi anul trecut. Conform mărturisirilor acestora, şuvoaie de apă şi-au urmat nestingherite cursul către groapa cu pricina, creându-şi drum în pământ, fapt ce va duce, cel mai probabil, la expansiunea adânciturii. În concluzie, apariţia altor gropi în zona respectivă reprezintă doar o chestiune de timp. Până atunci, pâmântul nămolit şi mustind de apă ţine locul oazei de verdeaţă care ar fi trebuit să fie grădina din faţa blocului.

“Trebuie să vedeţi cum se duce apa aici şuvoi. Anul trecut am făcut o sesizare la Primăria Galaţi. Au venit şi au astupat. Dar, chiar mă întrebam dacă la următorul fenomen de genul acesta, cu ploi abundente, se va forma din nou. Şi am avut dreptate. Ne întrebăm unde se duce toată apa. Am verificat şi, cu siguranţă, nu ajunge la subsolul blocului,” a declarat Maxim Ion, locatar.

Citit 4022 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2019 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.