UPDATE Panică în Țiglina 1 după ce un restaurant a fost cuprins de flăcări. Trafic rutier oprit și locatari evacuați. Cauza izbucnirii incendiului (FOTO și VIDEO)
Foto: Teodora Miron

UPDATE Panică în Țiglina 1 după ce un restaurant a fost cuprins de flăcări. Trafic rutier oprit și locatari evacuați. Cauza izbucnirii incendiului (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(54 voturi)

UPDATE | Pompierii gălăţeni au reuşit să lichideze incendiul izbucnit la restaurantul de pe strada Brăilei după mai bine de patru ore. Astfel, la ora 5,00, forţele din teren s-au retras, dar o autospecială de stingere cu apă şi spumă a rămas în zonă pentru supraveghere. Încă de la primele ore ale dimineţii, o comisie de anchetă a făcut verificări pentru a stabili cauza producerii incendiului. „Comisia din cadrul instituţiei a stabilit drept cauză a incendiului produs la restaurant un scurt circuit la un conductor electric. Pagubele depăşesc 150.000 de lei, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi”, ne-au comunicat cei de la ISU.


Panică în cartierul gălățean Țiglina 1 după ce un restaurant a fost cuprins de flăcări. Cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autoscară au fost trimise de urgență la fața locului pentru a interveni. De asemenea, la fața locului au fost trimise și mai multe echipaje medicale de la SMURD și Serviciul Județean de Ambulanță Galați, dar și un echipaj de la descarcerare.

La momentul în care salvatorii au ajuns la fața locului, incendiul se manifesta generalizat la întregul restaurant. Ținând cont de faptul că restaurantul este lipit de un bloc de garsoniere, pompierii au decis evacuarea persoanelor din imobilul cuprins de fum. 38 de de persoane au fost trezite din somn de polițiști și scoase afară în pijamale.

”Ne-au bătut polițiștii la ușă și ne-au spus că trebuie să ieșim afară. Era fum. De la restaurant ni se trage”, ne-a spus o locatară. ”Noroc că m-am trezit să mă duc la baie. Am simțit miros de fum. Apoi, au venit polițiștii și ne-au evacuat. Zona este foarte aglomerată din cauza construcțiilor. S-a construit după cum a vrut fiecare”, ne-a spus un alt locatar al blocului de garsoniere. Pentru a se putea interveni la stingerea incendiului, traficul pe strada Brăilei, dinspre Țiglina 1 spre Tribunal a fost oprit. ”Restaurantul cuprins de flăcări se află lipit de un bloc cu 120 de garsoniere. 38 de persoane au fost evacuate. O tânără în vârstă de 19 ani a fost transportată la spital cu o intoxicație cu fum. O altă persoană, imobilizată la pat, în vârstă de 91 de ani, a fost scoasă din casă de pompieri și predată echipajului medical, fiind apoi transportată la spital”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Pompierii s-au luptat mai bine de două ore cu flăcările, fiind foarte atenți ca acestea să nu se extindă și la alte clădiri învecinate, unele dintre ele fiind lipite de imobil. Patronul restaurantului recunoaște că incendiul a pornit de la el. ”Era închis restaurantul. Angajații erau plecați, eu eram ultimul în clădire. A luat foc de sus, de la etaj. Nu știu de la ce, de la vreun frigider, habar nu am”, ne-a spus proprietarul restaurantului.

Paguba este uriașă, mai ales că restaurantul și toate bunurile din el s-au făcut scrum. Din păcate, clădirea nu avea asigurare, așa că proprietarul va suporta paguba în totalitate.

Conform pompierilor, clădirea deținea autorizație pentru siguranță la incendiu. Salvatorii vor face o anchetă pentru a stabili de la ce a pornit incendiul, care a panicat un întreg cartier.

Citit 59838 ori Ultima modificare Joi, 25 Iulie 2019 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.