Pregătiri pentru competiţia de la Zătun. Concursul de pescuit pentru nevăzători, la a doua ediţie

Pregătiri pentru competiţia de la Zătun. Concursul de pescuit pentru nevăzători, la a doua ediţie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România va organiza, în perioada 31 iulie - 2 august, la Complexul de Agrement Zătun, a doua ediţie a Concursului Naţional de Pescuit Sportiv destinat persoanelor nevăzătoare.

În acest scop, consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa de vineri, 31 mai, alocarea a 29.000 de lei pentru susţinerea acţiunii. De altfel, noua ediţie a acestui inedit concurs de pescuit vine după succesul de anul trecut, când mai bine de 100 de nevăzători şi însoţitorii lor au participat la competiţie, prima de acest fel organizată la nivel naţional.

"În urmă cu doi ani, am avut o fază judeţeană şi, dat fiind interesul arătat de participanţi, ne-am dorit să extindem competiţia. Anul trecut a fost o reuşită, cu participanţi din întreaga ţară, iar anul acesta vor fi şi mai mulţi pescari, dar şi mai mult… peşte, dat fiind faptul că recent s-a făcut o repopulare a bălţii Zătun. Prin urmare, sperăm că vom avea capturi şi mai mari, iar participanţii se vor simţi şi mai bine", a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Pentru nevăzătorii pasionaţi de pescuit există o serie de echipamente speciale care îi ajută în acest sport, dar, dincolo de asta, participanţii sunt de admirat pentru modul în care se bucură de viaţă şi reuşesc să depăşească greutăţile.

După cum a precizat şeful CJ Galaţi, participanţii la Concursului Naţional de Pescuit Sportiv destinat persoanelor nevăzătoare vor avea asigurate cazarea, transportul, masa şi desigur accesul gratuit în zona de pescuit de la Complexul Zătun. Bineînţeles, aşa cum îi stă bine unui concurs de pescuit, cele mai mari capturi vor fi premiate, iar câştigătorii vor putea fi felicitaţi şi la o cină festivă, la care, cu siguranţă, vor fi servite şi specialităţi din peşte.

Citit 2585 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2019 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.