Festivalul ”Flori de tei”, la prima ediţie

Festivalul ”Flori de tei”, la prima ediţie
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Duminică, 16 iunie, în ziua de Rusalii, este şi sărbătoarea comunei Rădeşti, motiv pentru care la Primărie se va încinge, ca pe vremuri, hora satului. Anul acesta, momentul va fi unul special, întrucât comuna va organiza şi o primă ediţie a unui festival de folclor, intitulat "Flori de tei", pentru că rădeştenii obişnuiesc să-şi gătească locuinţele cu ramuri şi flori de tei în ziua de Rusalii.

De la organizatorul evenimentului, directorul şcolii şi învăţătorul Cătălin Porumb, am aflat că vor fi prezente ansambluri şi solişti din tot judeţul, dar şi din Republica Moldova: Grupul de dansuri populare „Datina din Drăgușeni”, formația comunei Drăgușeni, dansatori de la Şcoala din Bălăşeşti, Ansamblul "Doinița Moruzenilor" din Pechea, "Trio Pechea", Ansamblul "Sălcioara" de la Şcoala Nr. 33 din Galaţi, Ansamblul "Cuzanca" din Cuza Vodă, Ansamblul folcloric "Rădeșteanca", soliştii Delia Matei, Beatrice Stoian, Violeta Simona Crişan, Iris Răduianu, Nicoleta Gheorge, Cosmina Ionescu. De asemenea, va fi prezent un ansamblu de dansuri populare venit tocmai de peste Prut, din Baurci Moldoveni, localitate înfrăţită cu Rădeştiul.

Aşa cum este normal, nu va lipsi nici ansamblul Centrului Cultural ""Dunărea de Jos" - "Doina Covurluiului", care-i va invita pe săteni la joc.

Citit 2510 ori Ultima modificare Joi, 13 Iunie 2019 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.