Tupeul contează şi garajul este gata

Tupeul contează şi garajul este gata
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Locatarii blocului Y5 au fost surprinşi să descopere că, peste noapte, lângă bloc a apărut fundaţia unui garaj * Vorbim de oraşul în care nu sunt suficiente locuri de parcare, garajele sunt ţinute pe post de cămară pentru murături şi unde proiectele de parcări supraetajate aşteaptă… identificarea de terenuri! *

Galaţiul nu este sat fără câini. Cel puţin aşa au crezut, până acum, locatarii blocului Y5, de pe bulevardul Galaţi, când au pus mâna pe telefon şi au reclamat în stânga şi în dreapta, unde s-au priceput şi ei, că s-a apucat cineva să îşi construiască garaj pe spaţiu verde.

Şi mai exact unde? Fix pe spaţiul verde pe care toţi şoferii din bloc puseseră deja ochii, pentru ceva locuri de parcare sau garaje, dar cărora întotdeauna Primăria Galaţi le-a  răspuns negativ.

„Noi am fost refuzaţi mereu să ne facem garaje acolo, pe motiv că trec nişte conducte de apă în zonă. Toate bune, numai că acum au venit nişte muncitori şi s-au apucat să toarne o fundaţie, probabil să îşi facă un garaj. Nu ştim cine a dat comanda, pentru că cei care lucrau erau nişte simpli muncitori”, ne-au spus, revoltaţi, locatarii din zonă care au sunat la redacţie.

CITEŞTE ŞI   Patru garaje demolate! Au mai rămas câteva mii

Când am mers ieri, la faţa locului, am văzut năzbâtia: un fel de fundaţie turnată, la modul amator, şi abandonată aşa, probabil din cauza locatarilor revoltaţi.

La rândul nostru, am sesizat cazul Poliţiei Locale, în subordinea căreia se află Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal, care se ocupă tocmai de astfel de situaţii.

„Deja Poliţia Locală este la curent cu situaţia de la Y5 şi am trimis inspectori pentru verificări în teren. Vom încerca să identificăm persoana care a intenţionat să construiască acolo şi vom lua măsurile legale care se impun”, a declarat şeful Poliţiei Locale Galaţi, Cristian Gâscă.

Având în vedere că vorbim, totuşi, despre o lucrare – tentativă pe domeniul public, am sesizat şi Primăria, prin Direcţia Tehnică, de unde am primit promisiunea că va fi informată şi Direcţia Patrimoniu.

Vom aştepta în zilele următoare răspunsuri concrete din partea celor abilitaţi. Nu de alta, dar am aflat că, în ultima perioadă, Primăria a declarat război garajelor construite ilegal – mai ales a celor care sunt folosite în alte scopuri decât cel de parcare a maşinii - , dar şi că administraţia locală nu mai dă autorizaţii de construcţie pentru aşa ceva.

Să mai amintim şi că Galaţiul nu are spaţii suficiente pentru parcarea regulamentară a tuturor autovehiculelor, dar şi că au trecut cel puţin 4ani de când şoferilor li s-a promis construcţia de parcări supraetajate…

CITEŞTE ŞI   Reclamaţii la Poliţia Locală

Citit 1893 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.