S-a stins Cătălin Poalelungi - „Mao”, un „peregrin” la vama nopţii

S-a stins Cătălin Poalelungi - „Mao”, un „peregrin” la vama nopţii
Galaţiul a pierdut un vizionar
Evaluaţi acest articol
(70 voturi)

Acum vreo două zile, citeam pe unul dintre blogurile lui Cătălin Poalelungi – „Mao”, cum îi spuneau prietenii – versurile unui „Peregrin” aducător pe hărţi, lângă busolă, de mister şi dubloni din cuferele vieţii, de stele şi domniţe şi picuri de ploaie într-un duel cu reverberaţii eseniene. Şi nu ştiam atunci când de adevărat avea să-i fie versul. „La noapte am să trec precum un duh prin moţăiala vămii”, aşa scria în „Peregrin”, Mao. Şi noaptea trecută l-a purtat, pe Mao, până la cer, printre stele, prin „vama” care desparte lumea aceasta de cea a îngerilor...

Cătălin Poalelungi nu era o persoană care să încapă într-un „şablon” oarecare. Era unul dintre acei oameni care avea, prin erudiţia sa, o dimensiune universală, precum cea a maeştrilor renascentişti. Putea la fel de bine să-ţi vorbească de literatură sau muzică, dar aborda cu aceeaşi uşurinţă ingineria construcţiilor de maşini sau industria navală, avea un spirt civic înfocat, dar şi delicateţea unui prieten care ştie să-ţi spună o vorbă bună, era un excelent comunicator, dar şi un specialist în marketing cum rar se găseşte în lumea de business.

În cazul lui Cătălin Poalelungi ar fi absurd să încercăm să-i cuprindem viaţa într-un „CV”. În cei 52 de ani de „peregrin” în această lume, Mao a fost mai mult decât un om excepţional, a fost un vizionar! De numele lui se leagă înfiinţarea, la început anilor ’90, a primelor staţii de radio independente din Galaţi – Radio Galaţi şi Radio Alfa – a fost şi corespondent Radio România Tineret. Dar Mao şi-a etalat anvergura jurnalistică şi în TV şi presa scrisă. Mai mult, a fost şi iniţiatorul primelor campanii umanitare derulate în Galaţi, într-o perioadă în care voluntariatul era, în România, o noţiune mai degrabă abstractă. Cătălin Poalelungi avea cuvântul în sânge, dar era pasionat şi de tehnologie, iar acum, în epoca internetului, blogurile sale – fie că vorbim de literatură şi reportaj, navigaţie, automotive, marketing şi comunicare – erau urmărite de mii de oameni. Să nu uităm însă că Mao a fost unul dintre promotorii unui business modern. Sute de IMM-uri îi datorează strategiile de afaceri, a fost consultant şi trainer pentru noile generaţii de întreprinzători, Cătălin Poalelungi fiind inclusiv unul dintre experţii cu experienţă internaţională ai Danubius International Business School din cadrul Universităţii „Danubius”.

De multe ori, Mao ne povestea cât de multe ar dori să facă, dar cât de drămuit îi este timpul. Acum, are în faţă o eternitate. De acolo, de sus, dintr-un NewsRoom al îngerilor, sigur Mao ne urmăreşte şi ne va purta în gândurile lui bune. Şi noi îl vom purta în suflet, ca pe o poveste nesfârşită a unei nopţi de vară.

La revedere, prietene, Dumnezeu să te ţină în grija sa!

Citit 31223 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2019 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.