S-a stins Cătălin Poalelungi - „Mao”, un „peregrin” la vama nopţii

S-a stins Cătălin Poalelungi - „Mao”, un „peregrin” la vama nopţii

Galaţiul a pierdut un vizionar
Evaluaţi acest articol
(70 voturi)
9 comentarii

Acum vreo două zile, citeam pe unul dintre blogurile lui Cătălin Poalelungi – „Mao”, cum îi spuneau prietenii – versurile unui „Peregrin” aducător pe hărţi, lângă busolă, de mister şi dubloni din cuferele vieţii, de stele şi domniţe şi picuri de ploaie într-un duel cu reverberaţii eseniene. Şi nu ştiam atunci când de adevărat avea să-i fie versul. „La noapte am să trec precum un duh prin moţăiala vămii”, aşa scria în „Peregrin”, Mao. Şi noaptea trecută l-a purtat, pe Mao, până la cer, printre stele, prin „vama” care desparte lumea aceasta de cea a îngerilor...

Cătălin Poalelungi nu era o persoană care să încapă într-un „şablon” oarecare. Era unul dintre acei oameni care avea, prin erudiţia sa, o dimensiune universală, precum cea a maeştrilor renascentişti. Putea la fel de bine să-ţi vorbească de literatură sau muzică, dar aborda cu aceeaşi uşurinţă ingineria construcţiilor de maşini sau industria navală, avea un spirt civic înfocat, dar şi delicateţea unui prieten care ştie să-ţi spună o vorbă bună, era un excelent comunicator, dar şi un specialist în marketing cum rar se găseşte în lumea de business.

În cazul lui Cătălin Poalelungi ar fi absurd să încercăm să-i cuprindem viaţa într-un „CV”. În cei 52 de ani de „peregrin” în această lume, Mao a fost mai mult decât un om excepţional, a fost un vizionar! De numele lui se leagă înfiinţarea, la început anilor ’90, a primelor staţii de radio independente din Galaţi – Radio Galaţi şi Radio Alfa – a fost şi corespondent Radio România Tineret. Dar Mao şi-a etalat anvergura jurnalistică şi în TV şi presa scrisă. Mai mult, a fost şi iniţiatorul primelor campanii umanitare derulate în Galaţi, într-o perioadă în care voluntariatul era, în România, o noţiune mai degrabă abstractă. Cătălin Poalelungi avea cuvântul în sânge, dar era pasionat şi de tehnologie, iar acum, în epoca internetului, blogurile sale – fie că vorbim de literatură şi reportaj, navigaţie, automotive, marketing şi comunicare – erau urmărite de mii de oameni. Să nu uităm însă că Mao a fost unul dintre promotorii unui business modern. Sute de IMM-uri îi datorează strategiile de afaceri, a fost consultant şi trainer pentru noile generaţii de întreprinzători, Cătălin Poalelungi fiind inclusiv unul dintre experţii cu experienţă internaţională ai Danubius International Business School din cadrul Universităţii „Danubius”.

De multe ori, Mao ne povestea cât de multe ar dori să facă, dar cât de drămuit îi este timpul. Acum, are în faţă o eternitate. De acolo, de sus, dintr-un NewsRoom al îngerilor, sigur Mao ne urmăreşte şi ne va purta în gândurile lui bune. Şi noi îl vom purta în suflet, ca pe o poveste nesfârşită a unei nopţi de vară.

La revedere, prietene, Dumnezeu să te ţină în grija sa!

Citit 28138 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2019 17:49

9 comentarii

 • postat de IonV Miercuri, 26 Iunie 2019 09:20 5.13.237.*** Link la comentariu
  0
  11

  Catalin a fost un om al cetatii Galati-Braila, pe care-a iubit-o din toti porii lui. A suferit cand n-a mai putut fregventa "Panoramicul"! Adoram transmisiile lui live pe FB, din masina, de la malul fluviului, de pe strazile orasului..
  . Am baut odata un ceai cu el, cand ers diler auto la Daewoo, mi-a daruit si o harta rutiera oam si o pastrez laolaltacu cartea lui de vizita de atunci. Ramas bun, omule bun!

  Raportează
 • postat de Catalin-Dino Baroni Luni, 24 Iunie 2019 11:28 80.96.3.*** Link la comentariu
  0
  20

  O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o nemărginită durere şi un gol imens.

  Dumnezeu să-l odihnească în pace !

  Raportează
 • postat de Mihai Mandru Luni, 24 Iunie 2019 09:52 5.13.240.*** Link la comentariu
  0
  21

  Acum 25 de ani am avut ocazia sa-l cunosc si sa fiu invitatul sau la emisiuni de dezbateri realizate la Radio Galati. Sufletul sau generos, prezenta si activitatea sa in aceasta lume l-au recomandat sa fie selectat pentru o alta dimensiune a existentei, unde poate sta cu demnitate alaturi de ingeri. Dumnezu sa-l ocroteasca si sa-l indrume in noua lui viata.

  Raportează
 • postat de DRAGOMIR Stefan Luni, 24 Iunie 2019 07:05 82.79.132.*** Link la comentariu
  0
  21

  S-a stins un Erudit, un Om Adevarat si un Mare Suflet, Mult prea Devreme. Pacat, Mare Pacat!

  Dumnezeu sa-l odihneasca!

  Raportează
 • postat de J. Palade Duminică, 23 Iunie 2019 23:26 5.13.223.*** Link la comentariu
  0
  29

  A fost un caracter, un suflet și un om extraordinar! A plecat la cer,mult prea devreme... Domnul sa-l odihnească în pace!

  Raportează
 • postat de Gabriel Gurbet Duminică, 23 Iunie 2019 22:16 176.25.78.*** Link la comentariu
  0
  23

  Dumnezeu să-l odihnească! Un băiat deosebit!

  Raportează
 • postat de Gălățean Duminică, 23 Iunie 2019 17:55 5.13.181.*** Link la comentariu
  0
  29

  Galațiul este începând de astăzi mai sărac cu un OM, un adevărat OM.
  Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  Raportează
 • postat de Moartea pe uliţă Duminică, 23 Iunie 2019 16:48 92.86.37.*** Link la comentariu
  5
  16

  N-a fost pe lista,chiar daca a fost votat la propriu,ptr consiliu ... metafora e ca urbea e din ce in ce mai de rahat,citeste cacat,tot la propriu ... se duc oamenii sau emigreaza !

  Raportează
 • postat de Gabriel Florea Duminică, 23 Iunie 2019 16:30 82.137.8.*** Link la comentariu
  0
  40

  Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.