Buruienile care ne pun viaţa în pericol
Foto: Sonia Baciu

Buruienile care ne pun viaţa în pericol
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Că Galaţiul a devenit o junglă, nu mai este o surpriză de mult. Aproape că ne-am şi obişnuit cu scuarurile şi aliniamentele stradale invadate de buruieni perene, cu rădăcini puternice şi înălţimi care, uneori, depăşesc statura unui om. Copacii, pe de altă parte, au regim diferenţiat. Există două variante posibile, toaletarea abuzivă şi defrişarea fără motiv, la un pol, sau să fie lăsaţi să se dezvolte în neştire, la celălalt, formând, astfel, adevărate bolte cereşti, care obturează lumina şi reprezintă un real pericol, în cazul unor fenomene meteorologice agresive. Acolo unde au existat trandafiri, s-a plantat gazon, iar în loc de verdeaţă, au crescut borduri. Un fiasco imposibil de înţeles pentru gălăţeanul dornic de confort şi plătitor de taxe, care vrea să trăiască într-un cadru civilizat, dar, mai ales sigur.

Pe bulevardul Siderurgiştilor, în imediate proximitate a trecerii de la “Ultimul Leu”, răsare, în faţa oricărui pieton angajat în traversare, un boschet larg şi viguros, care se întinde cu nepăsare pe carosabil, reducând drastic din vizibilitate, mai ales în cazul copiilor.

Mizând pe faptul că noua conducere de la Gospodărie Urbană va adopta o atitudine care să contribuie la confortul şi siguranţa noastră, facem dovada nepăsării celei anterioare, dovadă surprinsă într-o zonă intens circulată.

Citit 3060 ori Ultima modificare Marți, 02 Iulie 2019 11:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.