Program pentru Asistenţi Comenius

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale a lansat Programul Sectorial Comenius - Mobilităţi Individuale de Formare Iniţială: Asistenţi Comenius.

Acesta se adresează studenţilor (care au absolvit cel puţin 2 ani de studii, la momentul depunerii candidaturii) sau absolvenţilor de studii superioare, cu specializări ce pot conduce spre o carieră didactică şi care sunt dornici să experimenteze iniţierea într-o astfel de carieră.

Sunt eligibili să candideze cei care nu au fost angajaţi ca profesori sau cei care nu au mai beneficiat de un grant pentru Asistenţi Comenius.

Obiectivele acestui program sunt de a oferi viitoarelor cadre didactice posibilitatea de a se iniţia în metodologia predării şi de a asimila tehnici şi metode de predare, de a dobândi o mai bună înţelegere a dimensiunii europene în ceea ce priveşte predarea şi învăţarea, de a preda ore de limbă, cultură şi civilizaţie română în şcoala din ţară gazdă etc.

Asistenţii pot beneficia de granturi care le permit să realizeze o perioadă de stagiu în instituţii de învăţământ preuniversitar din ţările UE şi din statele asociate la Programul de Învăţare pe tot parcursul vieţii.

Stagiile pot dura între 13 şi 45 de săptămâni. Informaţii suplimentare găsiţi pe adresa www.anpcdefp.ro.

Citit 546 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.