Trei consăteni în sprijinul familiei Bujor

Trei consăteni în sprijinul familiei Bujor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Au donat 2.530 lei pentru tratamentul celor doi copii bolnavi *

Cu puţin timp înainte de Sărbătoarea Naşterii Domnului aduceam în atenţia cititorilor,  a gălăţenilor din Lieşti, că între mulţii necăjiţi se află şi familia lui Dumitru Bujor din satul Şerbăneşti,  comuna Lieşti. Are trei copii, dintre care doi sunt bolnavi.

A doua fiică - Mariana Ionela, în vârstă de 9 ani -  a suportat cu un an în urmă o operaţie pe cord. Al treilea copil, Cristi Ionuţ, în vârstă de  5 ani, este şi el bolnav, fiind  diagnosticat cu autism atipic. Are şi certificat de handicap şi suferinţa lui „necesită protecţie specială”.

Pentru că întreaga familie supravieţuieşte din doar  500 lei pe lună, domnul Dumitru rămânând fără lucru, am apelat la mărinimia şi generozitatea semenilor noştri. În special a celor din Lieşti, fiindcă zăpada de dinaintea Sărbătorilor de Crăciun nu permitea deplasarea în zonă.

La strigătul de ajutor, trei lieşteni şi-au luat în serios rolul de Moş Crăciun. Astfel, domnii Dumitru Autu şi Florin Muscă au donat acestei familii 2.500 lei, sumă „numai bună pentru  a putea duce copii la tratament în aceasta lună”, ne spunea domnul Dumitru Bujor.

A mai existat şi un alt treilea donator, un medic veterinar, care le-a dat acestor copii 30 de lei.

„Pentru că nu putem întrerupe tratamentul băiatului care are autism, soţia mea a reluat deplasările la Focşani, unde merge pentru consiliere”, ne-a spus Dumitru Bujor.

„Din suma pe care am primit-o, la mijlocul lunii februarie, soţia va pleca la Târgu Mureş, unde a fost operată fetiţa pe cord, pentru un control”.

Tot în preajma sărbătorilor, lucrătorii de la Poşta Judeţului Galaţi - în cadrul campaniei „Jucării pentru un zâmbet” – le-au dăruit celor doi copii şi jucării.

„Le mulţumim tuturor şi ne rugăm pentru sănătatea acestor oameni, a tuturor celor care ştiu să aducă puţină speranţă şi unor necăjiţi ca noi”.

Pentru că în familia Bujor încă sunt probleme sociale şi medicale, iar fiica cea mare este elevă în clasa a IX-a la Colegiul „Al. I. Cuza” din Galaţi, rămâne rugămintea de a fi în continuare solidari cu necazurile lor.

E nevoie de multe deplasări la Focşani - pentru că autismul necesită consiliere ore în şir, iar posibilităţile acestei familii sunt minime.

Îi rugăm pe creştinii din această localitate, dar şi pe gălăţenii aflaţi în trecere prin Şerbăneşti (casa familiei Bujor este lângă frumoasa biserică din sat) să le rămână alături. Doamne ajută!

Citit 727 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.