Nu se scumpeşte gigacaloria!

Nu se scumpeşte gigacaloria!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La doar o zi după ce primarul Dumitru Nicolae ne informa, într-o conferinţă de presă, că va creştere costul gigacaloriei şi că diferenţa de preţ va pica pe umerii consumatorilor, directorul general al SC APATERM SA Galaţi ne-a mai liniştit puţin.

George Cubasa susţine că noi, consumatorii casnici, nu vom plăti mai mult pentru o gigacalorie. Cel puţin nu în viitorul apropriat. 

„S-a vorbit mult pe această temă până acum şi s-a mai şi exagerat pe alocuri. De fapt, este vorba aici doar despre un preţ de referinţă al gigacaloriei legat de solicitarea Electrocentrale şi care urmează să fie stabilit”.

„Consumatorul casnic va rămâne însă la preţul actual pe care îl suportă pentru o gigacalorie – 148 de lei”, a precizat directorul SC APATERM SA.

Şi dacă preţul de referinţă se va majora, iar costul gigacaloriei va creşte totuşi, poate că municipalitatea va suporta diferenţa de bani, ca ea să nu le facă viaţa şi mai grea contribuabililor. Ce frumos ar fi, nu-i aşa?  

Plăteşti şi nu primeşti apă caldă?

Pe de altă parte, ne-a contact ieri, la redacţie, un cititor care ne-a spus că Asociaţia de Proprietari 240 din care face parte ar urma să fie acţionată în judecată de SC APATERM SA, pentru recuperarea datoriilor.

„Dar eu am de plată doar 300 de lei, ni s-a plâns cititorul nostru. De ce să fiu şi eu dat în judecată pentru cei care nu îşi plătesc întreţinerea?”.

Ei bine, directorul SC APATERM SA ne-a spus că, deşi are în desfăşurare 1.285 de procese, nu a oprit încă furnizarea agentului termic către niciun consumator gălăţean.

Din nefericire, apa caldă nu poate fi furnizată pe circuite separate, numai către cei care o plătesc la timp (aşa cum s-ar putea face cu apa rece, dacă proprietarul îşi construieşte cu bani din buzunar un astfel de circuit separat).

Multe dintre subsoluri au fost reparate

În toamnă, directorul SC APATERM SA spunea că mulţi dintre gălăţeni au o mare problemă, sute de blocuri având, la subsoluri, defecţiuni care nu permit încărcarea instalaţiilor prin care trebuie să circule apă caldă.

Ei bine, problema pare să se fi rezolvat, în linii mari. Potrivit lui George Cubasa, în acest moment mai există doar două scări de bloc în care nu se poate furniza agentul termic, dar locatarii uneia dintre acestea au, în majoritate, centrale termice.

Citit 842 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.