Stradă fără trotuar, într-un cartier gălăţean (FOTO)

Stradă fără trotuar, într-un cartier gălăţean (FOTO)

Din bloc, direct pe carosabil Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
6 comentarii

Trotuarul aferent blocului N11, scara 3, situat pe bulevardul Traian Vuia nr. 9, din cartierul Micro 38, lipseşte cu desăvârşire. Astfel, la ieşirea din blocul respectiv, ajungi direct în stradă, transformată şi ea într-un fel de parcare de cartier. Parcarea improvizată este luată cu asalt de către locatari, care în lipsă de spaţiu, îşi lasă maşinile pe unde apucă, după principiul "primul venit, primul servit".

Situaţia devine aproape insuportabilă seara, după terminarea programului de lucru, când întreaga zonă este sufocată de maşini, iar slalomul printre acestea devine o aventură pentru locatarii blocului. De asemenea, o maşină abandonată ocupă permanent şi inutil unul dintre locurile disputate, tronând nestingherită de nimeni, în parcarea menţionată.

"Eu ies din bloc şi ţin copilul de mână, de frică că nu există niciun trotuar. De pe scările din bloc, ies direct în stradă. Aş putea merge pe lângă bloc, dar zona este îngrădită abuziv de maşini, inclusiv trotuarul de vizavi fiind ocupat de şase maşini ale unei singure familii. În tot Galaţiul, nu am mai văzut nicio zonă fără trotuar", ne-a semnalat o cititoare pe adresa redacţiei noastre.

Citit 5614 ori Ultima modificare Miercuri, 07 August 2019 15:34

6 comentarii

 • postat de Georgel Marți, 13 August 2019 08:16 89.136.184.*** Link la comentariu
  0
  1

  Propun să se interzică proprietatea mai multor mașini. Să ajungă locurile de parcare la toți...

  Raportează
 • postat de Aniela Joi, 08 August 2019 17:40 188.24.227.*** Link la comentariu
  1
  1

  Cand se vor face parcari cu plata sa vedem daca respectiva familie va mai tine 6 masini? Nu este bataie de joc cum sa tii 6 masini si restu unde parcheaza? Dar nesimtirea este la ea acasa acolo se pare. Poate se vor sesiza si organele competente cu privire la articol.

  Raportează
 • postat de Maxim Marți, 06 August 2019 23:43 5.13.252.*** Link la comentariu
  0
  2

  Si noua strada care se inteapa in Reg.11 Siret in zona Tribunalului are un trotuar care se termina brusc intr-un chiosc. Ce vor face pietonii acolo atunci cand se va deschide traficul ?

  Raportează
 • postat de Cetatean Marți, 06 August 2019 17:03 5.14.133.*** Link la comentariu
  1
  3

  Luati exemplul Brasovului ! Parcari rezidentiaka in jurul fiecarui bloc pentri care se desfasoara licitatie odata pe an.In acest fel fiecare locatar are loc de parcare asigurat , primaria incaseaza cateva zeci de milioane anual din care poate sa construiasca parcari supraetajate, totul e mult mai civilizat.
  Daca numarul cererilor este mai mic decat numarul locurilor de parcare taxa ajunge la aproximativ 200 Ron pe an , iar daca nu se face licitatie si cine ofera mai mult castiga .
  Fiecare locatar are dreptul la un loc de parcare in jurul imobilului si nu ar mai exista astfel de situatii.
  De ce sa suporte unii locatari aglomeratia din jurul blocului daca ei nu au masina ,iar altii cate 2-3 ?

  La noi este foarte gresit inteleasa problema locurilor de parcare , unii chiar cred ca e un drept si cineva trebuie sa le asigure parcari fara limita.
  Exista posibilitatea sa-si achizitioneze teren privat si sa si parcheze acolo cate masini doresc.
  Spatiul dintre blocuri ar trebui sa fie spatiu verde , cu locuri de joaca pentru copii sau relaxare , nu parcare betonata .
  Inca mai trebuiesc schimbate mentalitati de genul acesta ca sa devenim europeni civilizati.

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Marți, 06 August 2019 08:34 86.34.180.*** Link la comentariu
  11
  3

  Ei asta-i problema, acum:))
  Da ce ani de zile in fata Spitalului jud. Sf. Andrei, chiar in dreptul UPU, era trotuar? Sunt niste jardiniere care delimiteaza strada de scuarul cu flori,atat si nimic mai mult...A vazut cineva?

  Raportează
 • postat de Adi Marți, 06 August 2019 08:26 5.2.205.*** Link la comentariu
  16
  1

  Cum adica "zona este îngrădită abuziv de maşini"? Cum abuziv, unde vrei sa le parcheze cucoana pe bloc? Astea sunt conditiile, mai peste tot in Galati este asa.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.