Declinul demografic continuă

Declinul demografic continuă

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
2 comentarii

Imediat după Revoluţie, 37 din cele 41 de judeţe ale României aveau un spor natural pozitiv. Cu alte cuvinte, numărul naşterilor era mai mare decât cel al deceselor. 27 de ani mai târziu, doar cinci judeţe mai aveau spor natural pozitiv, iar Galaţiul nu se număra pentru ele.

În ultimele aproape trei decenii, judeţul nostru a cunoscut un declin important şi din ce în ce mai accentuat al populaţiei. An de an, în Galaţi, numărul deceselor este cu aproximativ 2.000 mai mare decât cel al naşterilor. Ultimele date publicate de Direcţia Judeţeană de Statistică vin să confirme fenomenul. În luna mai a acestui an, în Galaţi s-au născut 375 de copii, cu 88 mai mulţi decât în luna precedentă şi cu nouă mai mulţi faţă de luna corespunzătoare a anului trecut. În acelaşi timp, numărul deceselor înregistrate în mai 2019 în judeţul Galaţi a fost de 593 de persoane, cu 20 mai puţine decât în aprilie. Rezultă astfel un spor natural negativ, excedentul numărului decedaţilor faţă de cel al născuţilor-vii fiind de 218 persoane.

Citit 843 ori Ultima modificare Luni, 12 August 2019 14:23

2 comentarii

 • postat de Ion Miercuri, 14 August 2019 08:45 109.166.138.*** Link la comentariu
  0
  1

  Cand iti pleaca 20% din populatia tarii peste hotare, majoritatea cu varsta cuprinsa intre 25-45 ani nu poti visa sa ai spor natural pozitiv. Ar fi bine sa se intoarca dar sa fim seriosi, daca s-ar intoarce toti, piata actuala a muncii ar absorbi poate 25% din acestia. Restul ar fi someri.

  Raportează
 • postat de ariciul Luni, 12 August 2019 08:54 92.114.82.*** Link la comentariu
  0
  0

  Multi batrani.Tineri putini,si acestia intretinuti de batrani.De unde copii?Ce copii se fac cu degetul?

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro