Liantul dintre inimi nu rezistă 50 de ani, ci o viaţă! (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

Liantul dintre inimi nu rezistă 50 de ani, ci o viaţă! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Nu mai puţin de 162 de cupluri de aur, însemnând tot atâtea lecţii de viaţă, s-au adunat ieri în sala Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi pentru a fi premiate pentru cei 50 de ani de căsnicie. Sărbătoriţii au primit diplome, flori, câte un cec în valoare de 500 de lei şi un spectacol oferit de artiştii Teatrului. Câţiva dintre ei ne-au împărtăşit secretul jumătăţii de veac de căsnicie.

„Pe 1 martie am împlinit 50 de ani de căsnicie. Cum se adună 50 de ani de căsnicie? Cu mare grijă şi răbdare. În primul rând, dacă nu realizezi liantul dintre inimi, degeaba! Liantul acesta nu rezistă 50 de ani, rezistă o viaţă, ba rămâne şi după moarte!”, ne-au mărturisit soţii Elena şi Eugen Solomon. S-au cunoscut pe vremea când erau studenţi la Iaşi, dumneaei la Farmacie, dumnealui la Politehnică, iar astăzi se mândresc cu fiica lor, care le-a dăruit un nepoţel, absolvent de liceu, viitor actor. „Sfatul nostru pentru viitoarele cupluri este să aibă încredere unul în altul. Şi răbdare, pentru că viaţa îţi oferă multe surprize plăcute, neplăcute. Trebuie să treacă peste ele şi să rămână încrederea reciprocă”, ne-au spus soţii Solomon.

„Cu respect, cu dragoste, cu răbdare, cu înţelegere şi toleranţă şi am ajuns la 50 de ani de viaţă împreună”, ne-au povestit Elena şi Dumitru Sandu, care au venit la festivitatea de premiere alături de fiica lor, Daniela. Mirii de aur îşi amintesc zâmbind cum s-au cunoscut: era în 1968, în autobuzul cu care făceau naveta. Domnul Sandu i-a oprit un loc în mijlocul de transport şi aşa a început o călătorie care continuă şi în ziua de azi. „Pentru mine sunt o permanentă lecţie de viaţă! Şi sunt fericită să îi am lângă mine”, ne-a mărturisit Daniela, fiica lor.

Fiica soţilor Cristina şi Dumitru Chipăilă are 30 de ani de căsnicie, iar fiul, 24 de ani de căsnicie! Modelul l-au învăţat de la părinţii care au sărbătorit 50 de ani de căsnicie. O relaţie care a început oficial într-o zi de 1 aprilie, dar n-a fost păcăleală: „La serviciu ne-am cunoscut, dar oficial am început relaţia pe 1 aprilie şi pe 12 iunie ne-am căsătorit. A doua zi am plecat în staţiune la Predeal şi de atunci, din 1969, n-a fost an în care să nu mergem măcar o dată, dacă nu de mai multe ori, în vacanţă împreună. Iată, săptămâna trecută ne-am întors de la Sinaia. Avem copii, avem nepoţi, iar căsnicia se ţine cu înţelegere, cu multă, multă răbdare, cu dragoste”, ne-au spus soţii Chipăilă.

Reamintim că premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, devenită tradiţie în Galaţi, a fost decisă de Consiliul Local.

Citit 3496 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2019 23:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.