Elevii au chiulit de la simulare

Elevii au chiulit de la simulare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cei mai mulţi candidaţi utilizează computerul la un nivel avansat *

Deşi comisiile din şcoli au aşteptat în jur de 2.500 de liceeni la simularea probei de competenţe digitale doar aproximativ 2.000 s-au prezentat, miercuri, în sălile de informatică.

Deoarece, de regulă, numărul calculatoarelor din licee este cu mult mai mic decât numărul total al viitorilor absolvenţi de clasa a XII-a, elevii s-au înscris benevol la una dintre cele două etape de simulare.

Patru niveluri de competenţe

Cei mai mulţi dintre candidaţii prezenţi la probă (599) au un nivel avansat de utilizare a calculatorului, obţinând un punctaj cuprins între 51 şi 74 de puncte.

Alţi 584 de liceeni au primit între 26 şi 50 de puncte, prin urmare nu depăşesc nivelul mediu în ce priveşte competenţele digitale.

Experimentaţi sunt doar cei 500 de elevi care au primit peste 75 de puncte. Însă 257 de liceeni nu au reuşit să obţină un punctaj mai mare de 25, ei fiind începători în utilizarea unui computer.

„Tranşele cu punctaje sunt realiste, mai ales dacă ne gândim că sunt candidaţi de la licee cu profiluri diferite”, a apreciat rezultatele inspectorul şcolar general adjunct Laura Marin.

Indiferent de punctajul primit, candidaţii prezenţi la probă sunt declaraţi „admişi”, obţinând astfel dreptul de participare la probele scrise ale bacalureatului.

Elevii care nu s-au prezentat la testarea organizată de minister îşi pot testa competenţele la simulările programate în şcoli în această perioadă,

Proba propriu-zisă de examinare a competenţelor digitale ale viitorilor absolvenţi de liceu va avea loc în timpului anului şcolar, în a doua parte a lunii aprilie.

În acest an, structura bacalaureatului s-a modificat, candidaţii susţinând trei probe de competenţe înainte de finalizarea clasei a XII-a.

Citit 654 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.