Doruleţ Resmeriţă: „Mai puţin de 15 la sută vor promova bacalaureatul în august”

Doruleţ Resmeriţă: „Mai puţin de 15 la sută vor promova bacalaureatul în august”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un raport făcut de licee arată că, în fiecare unitate, numărul de elevi restanţieri care au participat la pregătirile gratuite  este foarte mic *

„Anul trecut, în sesiunea din august-septembrie, abia 15 la sută dintre candidaţi au promovat. Dacă aplicăm rigorile de anul acesta (vom avea camere în absolut toate sălile de examen şi ministrul a anunţat că subiectele vor fi la fel ca grad de dificultate ca şi cele din vară) este posibil ca promovabilitatea să fie chiar mai mică”, a declarat ieri, în cadrul conferinţei de presă, inspectorul general Doruleţ Resmeriţă (FOTO).

„Au fost promovaţi artificial”

Şeful învăţământului gălăţean susţine că a primit din partea liceelor care au restanţieri un raport asupra frecvenţei elevilor la pregătirile organizate gratuit în cursul acestei veri.

„De exemplu, la Colegiul «Paul Dimo», au venit 2 la fizică şi 2 la matematică. La Grupul Şcolar din Tg. Bujor, au venit numai 2 la logică şi nimeni la celelalte discipline. La «Ov. Caledoniu», din 161 de elevi restanţieri, au venit 11 la română, fizică şi matematică, iar la Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”, doar 7 din 160. La Agricol Tecuci, din 93 de candidaţi pentru sesiunea a doua au venit 16, în timp ce la Colegiul «Traian Vuia» doar 7”.

„Aceşti elevi lipsiţi de interes pentru carte ar fi trebuit să nu ajungă în clasa a XII-a. E vina sistemului. Ei ar fi trebuit să rămână doar cu zece clase. E şi vina profesorilor care i-au promovat artificial”, consideră inspectorul general.

Citit 1671 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.