Cum reclami abuzurile angajatorului

Cum reclami abuzurile angajatorului

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

Salariaţii care consideră că angajatorul le-a încărcat drepturile pot reclama acest lucru la ITM Galaţi. Reclamantul se poate adresa instituţiei în scris, printr-o sesizare depusă la secretariatul Inspectoratului, online, la adresa comunicare
inspectiamuncii.ro, cu condiţia să-şi precizeze clar CNP-ul, dar şi numele şi adresa poştală a firmei pentru care fac reclamaţie, sau tot în scris, la cutia poştală  „Reclamaţii către ITM”. Este important ca sesizările să fie depuse atât timp cât contractul de muncă este încă valabil.

Citit 716 ori Ultima modificare Duminică, 22 Septembrie 2019 17:50

1 comentariu

  • postat de ariciul Luni, 23 Septembrie 2019 08:26 92.114.82.*** Link la comentariu
    0
    4

    inspectoratu asta,daca nu am nr.de inregistrare la reclamatie,nu face decat ,sa mearga sa verifice si sa dea amenzi angajatorilor respectivi sau daca este coruptie sa ia doar jumatate din bani sub forma de mita,de la respectivii.Deasemeni ,neamurile din sistem vor anunta controlul iminent ,si toate vor fi in regula,sau firma isi va schimba urgent numele si patronul,ITM,nemaiavand de cine sa se lege.Angajatii daca vor fi intrebati ,vor minti de frica Latraului patronului care ii va para acestuia si vor ramane si fara servici si fara banutii pentru care au muncit.Eraun forum unde fiecare discuta cu fiecare,punand numele patronilor verosi si a firmelor de prost si foarte prost renume ,ferinduse sa se angajeze la ele,acum 10-12 ani ...cam toate din oras.Mai trebuie lucrat.trebuie spart marele buboi care spurca societatea ,si a anulat umanitatea din oameni .E greu.in cazul nostru al romanilor as spune ....IMPOSIBIL.

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro