ARACIS a respins contestaţia „Danubius”

ARACIS a respins contestaţia „Danubius”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Universitatea condusă de prof. dr. Benone Puşcă va avea tot grad de încredere limitată, după ce ARACIS a respins contestaţia înaintată de „Danubius” * Benone Puşcă: „Este cea mai mare bătaie de joc din ţara asta!” * Conducerea universităţii vrea să fie evaluată de o agenţie din Germania *

Universitatea „Danubius” rămâne cu pecetea gradului de încredere limitată, după ce Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a respins contestaţia formulată de conducerea universităţii private din Galaţi.

După ce în toamna anului trecut „Danubius” a primit doar grad de încredere limitată în urma evaluării instituţionale, rectorul Benone Puşcă a contestat decizia ARACIS, considerându-se nedreptăţit.

În urmă cu câteva zile, ARACIS a informat Universitatea „Danubius” că a respins contestaţia, astfel că instituţia de învăţământ superior privată din Galaţi rămâne cu rezultatul iniţial al evaluării.

Contactat telefonic pentru a comenta decizia ARACIS, rectorul „Danubius”, prof. dr. Benone Puşcă, a lansat din nou acuzaţii la adresa celor care au luat această decizie.

„Este cea mai mare bătaie de joc din ţara asta. Păi unde s-a mai văzut ca membrii comisiei să se exprime prin vot secret? Noi am îndeplinit toate condiţiile, de altfel, cei care au venit în vara anului trecut ca să facă vizita de evaluare ne-au strâns mâna şi ne-au felicitat pentru tot ceea ce am făcut aici. Ca să avem apoi surpriza de a primi acest calificativ. Iar acum ne-au respins şi contestaţia”, a spus Benone Puşcă.

Rectorul a continuat dezamăgit: „E ca şi cum aş urla în vânt, văd că nu există nicio şansă de a se face dreptate. Şi asta pentru că legea nu mai prevede nicio posibilitate de atac a acestei decizii. Noi nu mai avem dreptul să ne adresăm justiţiei în această situaţie”.

Întrebat dacă va lăsa lucrurile aşa sau se va lupta până la capăt, prof. dr. Benone Puşcă a spus că mai are o cale prin care va încerca să schimbe decizia ARACIS.

„Vom apela la o agenţie de asigurare a calităţii din Germania, pe care o vom invita să ne evalueze. Însă decizia va aparţine tot ARACIS, care are monopol în România. Instituţia din Germania va propune un calificativ, însă tot ARACIS va trebui să ia o decizie”, a mai spus rectorul de la „Danubius”.

Acesta susţine în continuare că ARACIS duce o campanie de înlăturare a învăţământului privat prin aceste decizii nefavorabile. „E clar, şi-au pus în cap s-o termine cu învăţământul privat din România!”, a răbufnit Benone Puşcă.

Procesul de evaluare a universităţilor din România a început în urmă cu un an şi jumătate. În urma unor proceduri care durează câteva luni, fiecare universitate va fi evaluată de experţii ARACIS, care oferă, în final, unul dintre cele patru calificative: grad de încredere ridicată, grad de încredere, grad de încredere limitată sau neîncredere.

Citit 2858 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.